ГЕРБ искат да свалят правителството, за да се върнат те

...
ГЕРБ искат да свалят правителството, за да се върнат те
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ искат да свалят правителството, за да се върнат те на власт

ГЕРБ желаят да смъкват държавното управление, с цел да се върнат те на власт, съобщи в предаването " Още от деня " вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корналия Нинова. Тя бе посетител в предаването, до момента в който на " Дондуков " 1 течеше съдружен съвет и сподели, че ще се върне там. Управляващата коалиция има тежка тематика за решение - да се даде ли оръжие за Украйна. Българска социалистическа партия е изрично срещу.

Водещата напомни на Нинова думите на украинския президент Володимир Зеленски, че който не дава оръжие на Киев, оказва помощ на агресора - Русия.

" Решенията за България се взимат в България от българските институции ", означи Нинова.

На Дмитро Кулеба ще отговоря, че всеки в Украйна има право да показва своето мнение, само че решенията за България се взимат в България от българските законни институции като суверенна страна, отсече Нинова. И добави: " Германският канцлер през вчерашния ден също сподели " край " и няма да дава повече оръжия на Украйна, тъй като желае спокойно съглашение и проект за мир. "

Нинова заяви, че научила от медиите за концепцията на Кирил Петков делегация на ръководещата коалиция да посети Киев. Решихме, че няма смисъл да има човек на Българска социалистическа партия, тъй като в случай че задачата на това пътешестване е да се срещнем на място с ужаса на войната и с последствията с жертвите, ние това го знаем добре и сме съпричастни към тъгата на тези хора. Помагаме им с филантропична помощ и с приемане на бежанците, сподели Нинова.

Ако задачата е да чуем от господин Зеленски какво желае, очи в очи, също го знаем. И през днешния ден вицепремиерът на Украйна е декларирал, че желаят оръжие, т.е., ние това го знаем. Просто да пътуваме до там, с цел да го чуем, за нас няма смисъл. Освен това това надали ще промени и нашата позиция, безапелационна бе Корнелия Нинова.

" Ако пътуваме, с цел да чуем президента Зеленски - това го знаем, желаят оръжие.Дали са един лист на потребностите за своята войска ", продължи Нинова.

На въпроса изпращали ли сме оръжие за Украйна, вицепремиерът отсече: " Категорично не! "

" Толкова небивалици се изговориха за търговията с оръжие. Виждам каква е задачата - ГЕРБ желаят да падне държавното управление, виждат го през оръжията. Да спрат да си играят с тази тематика ", сподели още Корнелия Нинова.

За нас най-важните тематики са инфлацията, приходите, цените, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Ако непрекъснато се занимаваме с вътрешните съдружни връзки, изпускаме значимото - цените, приходите, инфлацията, повтори тя.

" Правителството ще оцелее до актуализацията на бюджета. Държим ли се за документа, който сме подписали, ще си изкараме и целия мандат. Там няма нито оръжие за Украйна, нито оттегляне по тематиката " Македония ", сподели още тя.

Дарение за оръжие е спорно обръщение. Това е екзотична, ексцентрична идея”. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява пред Българска национална телевизия концепцията на премиера Петков всеки българин, който желае да помогне на Украйна, да подари една заплата.

„ Да, изнасяме до 50 страни оръжие, може и по този метод да стигне до Украйна оръжие, само че ние за това не носим отговорност и това не е наше решение”, сподели Нинова.

Тя изясни, че на Украйна би трябвало да се помогне филантропично, само че не и с оръжия, „ тъй като това е метод да продължава войната, а ние желаеме мир, договаряния и намиране на дипломатическо решение и възобновяване на връзките в света”.

Нинова изясни, че няма да праща човек в делегацията на Петков в Киев на следващия ден, тъй като няма смисъл: „ Ако задачата на пътуването е да се срещнем на място с ужаса на войната, с жертвите, това го знаем добре и сме съпричастни с тъгата на тези хора. Ако задачата е да чуем Зеленски какво желае - това го знаем”.

„ През последните дни се изговориха толкоз небивалици за търговията с оръжие в България и то от хора, които нямат никаква визия защо става думи. Тези хора не вършат разлика сред експорт, трансфер, посредничество”.

Вицепремиерът сподели лист, в който се прецизира, че изнасяме оръжие на над 50 страни, само че не и за Русия и Украйна. Заяви обаче, че е допустимо оръжие да дойде от трети страни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР