ГЕРБ иска извинение от ПП-ДБ и едва тогава партията би

...
ГЕРБ иска извинение от ПП-ДБ и едва тогава партията би
Коментари Харесай

Реплики, които скараха властта: „Красивото лице на мафията“, селски тарикатлъци, невъзпитани са

ГЕРБ желае опрощение от ПП-ДБ и едвам тогава партията би била склонна да се върне към договаряния, разгласи Бойко Борисов. В същото време той не спести някои квалификации към отсрещната страна, наричайки ги " невъзпитани ".

От Dariknews.bg събраха всички реплики, които отвориха още по-дълбока бездна сред договарящите за нов кабинет партии.

По адрес на Мария Габриел

Кирил Петков съобщи, че е имал " базово доверие " на Мария Габриел, само че през вчерашния ден то е било окончателно изгубено. " Тя се поддаде на напън на Борисов и допускам и на натиска на Пеевски ", сподели той.

" Тя през днешния ден сподели, че няма качествата да бъде министър председател. Жал ми е за нея, а за господин Борисов ме е позор ", добави Петков.

" Видяхме селски тарикатлъци ", съобщи от своя страна Асен Василев. " Това демонстрира, че госпожа Габриел към този момент не е част от решението, а е част от казуса - може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България. "

" Да бъда вписан като министър в кабинет, без да е взето моето единодушие, без да съм видял останалите участници в кабинета, без което аз не давам единодушието си за присъединяване и по този начин е било постоянно. Това е акт или на безочливост, или на безпардонност, или на безсрамие, който нито един човек, който желае да стане министър председател на тази страна, би трябвало да може да си разреши. Г-жа Габриел приказва извънредно красиво при президента. Видяхме монолог. Вместо красивите думи от Европа, които преди малко прочетох, видяхме селски тарикатлъци ", посочи още Асен Василев.

Тази заран Кирил Петков добави още от репликите в ефира на „ Здравей, България ” по NOVA. " Това не е нейната природа (Мария Габриел бел.ред). Защо разреши на Борисов да направи такава политическа машинация. Мария Габриел направи голяма неточност, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Според мен тя не е желала да направи това, само че е нямала силите да устои на натиска. Ако обаче е министър председател и се поддава толкоз елементарно на напън, какво ще се случи, когато имаме по-сериозен проблем в страната. Това е огромният въпрос ", сподели още Петков.

По адрес на Бойко Борисов

" За Борисов ме е позор, тъй като нито един път не се появи да договаря с нас, не вдигаше телефоните ", разяснява Кирил Петков по адрес на Бойко Борисов. " Той употребява 4 дами, криейки се зад тях. Вълкът козината си мени, само че нрава не. Борисов избра може би своята дружба с Пеевски пред България ", добави съпредседателят на ПП-ДБ.

" Може ли да си водач на политическа партия и да знаеш, че хвърля страната в безпорядък, и най-после да не седнеш на масата за договаряния. Той (Бойко Борисов - бел. ред.) не се появи, той се скри, не си подвигна телефона. Не загивам да си приказвам с Борисов изобщо. Когато обаче си политически водач, не може да се криеш зад 4 души, които безусловно бяха изпържени ", добави Петков пред NOVA.

Борисов по адрес на Кирил Петков и ПП-ДБ

" Не желая такава среща, тъй като те се държат невъзпитано! ", съобщи на брифинг в Народното събрание в сряда Бойко Борисов.

" ГЕРБ има един водач, а против мен застават пет - шест индивида, награкват ме и по-късно пет-шест индивида да ме приказват от тв приемниците. Не желая такава среща, тъй като те се държат невъзпитано. И в случай че вие присъствате на среща, в която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, вие ще желаете ли такава среща? "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР