ГЕРБ имаха много време да осъзнаят един факт, който съм

...
ГЕРБ имаха много време да осъзнаят един факт, който съм
Коментари Харесай

Христо Иванов: Сега ГЕРБ могат да видят своята изолация

" ГЕРБ имаха доста време да осъзнаят един факт, който съм им казвал от трибуната на Народното събрание като потеглиха да смъкват предходния кабинет. Казах им: Вие нямате проект, може да спечелите изборите, само че не може да управлявате, вие нямате сътрудник.

Вие отказвате да поемете отговорност за корупционния модел, който има своите корени в комунистическия режим, само че разцъфтя по времето на ГЕРБ с негласната коалиция с Движение за права и свободи. Тогава те не споделиха нито дума по този въпрос. Направихме една конституционна комисия, по време на която трябваше да имаме разговор пред публиката. Канехме ги надали не с баница, те отхвърлиха по един много невъзпитан метод, да не кажа по-лоша дума. Отказаха този разговор и в този момент могат да видят своята изолираност и да поемат отговорност ".

Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в предаването " Лице в Лице " по bTV.

" Всеки, който се опита да върне на власт този нереформиран ГЕРБ, който 12 години не сподели една дума, би направил политическо самоубийство. Времената са сложни, това ще дестабилизиира страната и не е излаз ", сподели още Иванов.

" Управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи е невероятно, не тъй като на мен не ми харесва или ние не желаеме да се прежалим, а тъй като действителността е, че сходно ръководство ще изкара хората на улицата. То е рецепта за дестабилизация на страната. С сходен ход единствено ще задълбочим политическата рецесия в страната ", съобщи водачът на Демократична България.

На въпрос на Цветанка Ризова дали позволява сформиране на държавно управление на ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България, Иванов сподели, че за жалост, не вижда по какъв начин това би могло да се случи.

" ГЕРБ не мръднаха от позицията на тотално отричане на това, че в България има корупционен модел, който е основното пояснение за путинското въздействие у нас. Този корупционен модел изяснява построяването на турски поток, а ГЕРБ отхвърлиха да стартират диалог по тематиката. Не сме призовавали никой да бъде задържан, ние знаем, че арестите не могат да бъдат политика, само че искахме диалог за неутрални правосъдни институции, искахме дружно да решим казуса на България с политическото въздействие в правораздаването ", сподели още Иванов.

Според него решението е неутрална, професионална и ефектива прокуратура, съд на който можем да имаме доверие, изчистване на службите и на регулаторите. По думите му тези проблеми в дъното на политическата рецесия у нас.

" Нека го кажа като човеа, който видя по какъв начин започнаха измененията на Росенец. Те започнаха от безправието, от това, че законът се ползва за едни, а за други е врата у поле. Докато не решим този проблем, българската политическа рецесия няма да се реши ", съобщи водачът на партията.

Според него българските политици би трябвало да се научат да си приказват искрено, задълбочено и съществено.

" Стига фалшификати и евтини инсценировки ", прикани той и добави, че до момента в който всеки се е барикадирал и желае да се вършат избори до момента в който не завоюва той, нищо няма да се получи в изискванията на една все по-фрагментирана политическа система.

" Нека ГЕРБ създадат държавно управление с Движение за права и свободи и Възраждане да забележим по какъв начин ще им се получи, нали дружно смъкнаха предходното държавно управление. Те отхвърлиха разговор с нас и смъкнаха държавното управление, което с всичките му недостатъци, които не съм спестявал, беше ръководство, и то ръководство, което съществуваше на фона на войната ", сподели той.

Според Иванов страната би трябвало да сложи фокуса си върху върховенството на закона и върху титаничния спор, който се развива до нас.

" Ще участваме в диалог по какъв начин може да се придвижва напред страната ", отговори той на въпроса на Ризова дали позицията на Демократична България е отиване на нови предварителни избори.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР