ГЕРБ и СДС ще се срещнат, за да обсъдят евентуално

...
ГЕРБ и СДС ще се срещнат, за да обсъдят евентуално
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС ще обсъдят общо явяване на евроизборите

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще се срещнат, с цел да обсъдят вероятно общо явяване на идните европейски избори. Срещата ще се организира от 8.00 часа в централата на ГЕРБ. В диалозите ще взе участие и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Държавният глава Румен Радев насрочи евроизборите за 26 май.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията ще разгласи публично листата си с евродепутати на 31 март. На 15 март Националният съвет на Съюз на демократичните сили реши партията да продължи договарянията си за подписване на съдружно съглашение с „ Демократична България “. От Съюз на демократичните сили сложиха редица тематики, които да участват в бъдещата обща позиция.

От партията настояха в наименованието на обединението да се съдържа абревиатурата Съюз на демократичните сили. Националният съвет обаче даде мандат за договаряния за евроизборите и с други партии от ЕНП. След като стана ясно, че Съюз на демократичните сили ще води диалози и с ГЕРБ, от „ Демократична България “ оповестиха, че партньорството им се обезсмисля. „ Настоящото управление на Съюз на демократичните сили явно избра страната на властта и на „ модела Борисов “, обявиха от партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР