ГЕРБ и СДС дават пресконференция след подписаното споразумение за европейските

...
ГЕРБ и СДС дават пресконференция след подписаното споразумение за европейските
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС си стиснаха ръцете. Борисов: Дариткова замества Цветанов

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили дават конференция след подписаното съглашение за европейските избори. От емблематичната улица " Раковски " 134 дефинираха двамата си представители в листата на ръководещите за Брюксел още във вторник, само че обявиха, че ще ги оповестят първо на сътрудниците си.

Сред спряганите имена са тези на Владимир Кисьов и Любов Панайотова. Така през днешния ден ще стане ясно кого изпращат седесарите при ГЕРБ за изборите на 26 май, както и кои две места ще им преотстъпи ГЕРБ в общата листа.

" В отговор на новите провокации на Европейски Съюз и апела за единение на ЕНП, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили се споразумяха за присъединяване в единна листа. Обединяваме се към следното: определените евродепутати да поемат безапелационен ангажимент, че ще бъдат от групата на ЕНП ", изчете съглашението Цветан Цветанов.

В листата ще има двама представители на Съюз на демократичните сили, като едното място ще е шестото. Освен това на пропагандните материали ще има надписи на двете партии.

" Номинациите бяха сложен развой за нас. Ние се съобразихме с това кой ще способства най-вече за тази предизборна акция. 15номинации имахме, трима се отхвърлиха - Теодор Петков, Владимир Кисьов и аз се отказахме. Спираме се на следните имена - за шестото място Александър Йорданов и на последно място, алегорично, основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров ", заяви чаканата вест Румен Христов.

" Сега взаимно да се борим за един по-добър резултат. В коментарита, които съм чувал, мисля, че Александър Йорданов, ние можем да подсигуряваме, че нашите структури ще работят за всички претенденти и няма да допуснем номерца с преференциите в наши сестрински партии, имаше такива в предиши избори, които твърдяха, че са наши сестрински партии ", съобщи министър председателят и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Шеф на парламентарната група ще бъде Даниела Дариткова. Уважавана от партията, лекар, човек с качества и може да управлява групата в положителния смисъм на думата. Докрая на деня ще кажа кой ще размени госпожа Цачева, тъй като желая да направя всички инспекции ", заяви още Борисов./pik.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР