ГЕРБ и патриотите внесоха законопроект за спасяване на т. нар.

...
ГЕРБ и патриотите внесоха законопроект за спасяване на т. нар.
Коментари Харесай

ГЕРБ и патриотите спасяват вечните длъжници с 10-годишна абсолютна давност

ГЕРБ и патриотите внесоха законопроект за избавяне на така наречен " безконечни длъжници " с въвеждането на 10-годишна безспорна отминалост за отговорностите на физическите лица, стана ясно в четвъртък.

За приемането на мярката има политическа воля, защото тя е утвърдена на съдружен съвет, стана ясно от изявление на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов.

Идеята е с приключването на 10-годишен давностен период да се погасяват всички вземания против физически лица, без значение от спирането на отминалостта, стига те да не са отсрочени или разсрочени. Въвеждат се единствено две изключения – когато отговорностите са насъбрани от физически лица – еднолични търговци и когато те произтичат от " непозволено увреждане " и " безпричинно обогатяване ".

Половинчата мярка

Решението на казуса с безконечните длъжници обаче на този стадий ще бъде половинчато, защото втората част от решението – приемането на закон за персоналния банкрут, ще се отсрочи за неопределен срок до края на мандата на настоящото Народно заседание, стана ясно още от думите на Ципов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР