ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал с интеграцията на ромите,

...
ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал с интеграцията на ромите,
Коментари Харесай

Нинова с екшън план за справяне с циганската престъпност

ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ претърпяха неуспех с интеграцията на ромите, съобщи на брифинг в коридорите на Народното събрание Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Последните седмици имаше случаи на престъпни прояви, които още веднъж сложиха на дневен ред въпроса за интеграцията на ромите “, подсети тя.

По думите ѝ през последните седмици по тематиката доста се приказва от всички, само че никой прави нищо съответно и по тази причина Българска социалистическа партия предлага три ограничения, с цел да се решат дълготрайно проблемите. Според Нинова за резултати е нужно обучение, обучение и отново обучение на ромите и ромските деца.

Една от ограниченията, които Българска социалистическа партия предлага, е обвързвана с правилото "парите следват ученика ". Корнелия Нинова подсети, че поради делегираните бюджети доста шефове на учебни заведения вписват единствено имена на възпитаници, с цел да си спасят бюджетът и учебното заведение. Другото предложение е за прекъсване на обществените помощи за фамилиите, чиито деца до 16 години не посещават учебно заведение. Третата мярка касае Наказателния кодекс. Нинова разгласи, че социалистите ще упорстват да се засилят наказванията за лица, които живеят с малолетни или малолетни. По думите й е малко такива хора да получават публично неодобрение или санкция.

„ Време е да спрем да приказваме и да пристъпим към решения и дейности, които са съответни. Призоваваме и другите парламентарни групи като законодатели да си свършим работата “, съобщи Нинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР