ГЕРБ и Обединени патриоти официално обявиха кандидатурата на Сотир Цацаров

...
ГЕРБ и Обединени патриоти официално обявиха кандидатурата на Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Властта предлага Цацаров за шеф на КПКОНПИ

ГЕРБ и " Обединени патриоти " публично оповестиха кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ.

Името на към момента настоящия основен прокурор се завъртя като допустима номинация на ръководещите още предходната седмица.

Тогава нито той, нито ГЕРБ отхвърлиха новината. Мандатът му в Прокуратурата изтича в края на декември. Президентът Румен Радев към момента не се е произнесъл по указа за избора на Иван Гешев за нов основен прокурор.

Днес на брифинг в Народното събрание шефката на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова показа кандидатурата на Сотир Цацаров.

След нея приказваха и депутати от групата на Патриотите, които заизреждаха качествата на основния прокурор и му благодариха, че се е съгласил да одобри номинацията.

Възлагат му очаквания да продължи битката с корупцията и за това, че ще почита разделянето на управляващите.

На 6 ноември Народното събрание одобри процедурни правила за избор на ръководител и членове на Антикорупционния орган.

Антикорупционният закон гласи, че за ръководител на Комисията се избира български жител с високи професионални и нравствени качества, който има висше юридическо обучение и минимум 10 години юридически стаж.

Процедурните правила плануват предложенията за претенденти и ръководител на КПКОНПИ да се вършат от народни представители и да се внасят в писмена форма посредством деловодството само че на Народното събрание до Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос в 14-дневен период.

Изслушването на претендентите се организира навън съвещание на комисията, което се излъчва в действително време посредством интернет страницата на Народното събрание.

Гласуването ще се прави поотделно за всеки претендент по поредността, избрана в листата. За определен се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР