ГЕРБ и НФСБ влязоха в задочен спор в парламента относно

...
ГЕРБ и НФСБ влязоха в задочен спор в парламента относно
Коментари Харесай

ГЕРБ и НФСБ влязоха в спор за Цацаров, според ДПС той е богатство


ГЕРБ и НФСБ влязоха в неприсъствен спор в Народното събрание по отношение на препоръчаната кандидатура на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров за началник на антикорупционната комисия.

Днес изтича последният период за номинация за нов ръководител на КПКОНПИ. До момента има две кандидаури - тази на основния прокурор Сотир Цацаров, издигната от ръководещите, и тази на подкрепения от "Воля " Симеон Найденов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обаче акцентира, че Сотир Цацаров не е обща кандидатура на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, както бе обявено през вчерашния ден пред медиите. Той съобщи, че избирането на Цацаров не е било обсъждано с НФСБ. Симеонов изясни, че "Обединени патриоти " на следващия ден ще изслушат основния прокурор и ще вземат решение дали ще го поддържат.

От своя страна, Даниела Дариткова от ГЕРБ не видя неразбирателство в кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на антикорупционната комисия и уточни, че тя е била консенсусна. „ Ще има среща – чуване на Цацаров от групата на „ Обединени патриоти “ и всичко ще се обясни. Така или другояче не беше допустимо всеки един депутат от двете парламентарни групи да се подпише под това предложение, тъй като времето не позволяваше да се случи това “, разяснява тя.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи уточни, че в групата към момента не е обсъждала постъпилите кандидатури за началник на КПКОНПИ. Той акцентира, че Движение за права и свободи признава безспорния професионализъм и качествата, които основният прокурор Сотир Цацаров има. „ Богатство за всяка страна е да употребява този капацитет пълноценно и мисля, че КПКОНПИ е мястото, където той може да се развие “, съобщи Хамид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР