ГЕРБ и кандидатът за премиер Мария Габриел разкриват на брифинг

...
ГЕРБ и кандидатът за премиер Мария Габриел разкриват на брифинг
Коментари Харесай

Мария Габриел: Предлагам експертен кабинет с мандат 1 година

ГЕРБ и претендентът за министър председател Мария Габриел разкриват на брифинг в централата на партията с кого ще сформират държавно управление и какъв ще бъде неговият формат. На брифинга участват Мария Габриел, Бойко Борисов, Делян Добрев, Десислава Атанасова и Теменужка Петкова. 
 
" Приех номинацията, тъй като познавам работата на европейските институции и знам, че без работещо държавно управление няма по какъв начин да бъдат изпълнени задължения и да бъдат осъществени цели ", съобщи претендентът за министър-председател Мария Габриел. 
 
" За мен целта е България. Утре сутринта ще предложа диалозите да продължат. Това държавно управление да е експертно, с небосвод една година и ясни цели. Това държавно управление ще изключва думата коалиция и ще е експертно с ясни и точни цели ", разгласи тя. 
 
Утре е срещата с Българска социалистическа партия, с тях имаме най-големи разлики. Всички разбрахме, че и при последващи избори резултатите ще са същите, само че това ще бъде едно изгубено време за България. По време на диалозите стана ясно, че има подготвеност за поддръжка на съответни политики, съответно имам предвид ПП-ДБ. Затова е значимо диалозите да продължат, добави тя.
 
Искам да спделя, че от на следващия ден ще поканя да продължат диалозите с ясна цел - експертно държавно управление, което да докара до сполучливи резултати по целите, които споделих. Искрено имам вяра, че това е методът, по който да продължат нещата - с разговор, с почитание на разликите, само че и категорично, самоуверено да се върви напред. 
 
" Когато Христо Иванов, Румен Радев, Асен Василев, Атанасов желаят оставката на Гешев - това не е политически въпрос и не е вмешателство. Когато Мария Габриел изиска, внезапно почвате да питате има ли вмешателство. Не познавам тези хора, не съм приказвал с тях. Питам ви вас - какъв брой пъти попитахте Христо Иванов за това вмешателство ", обърна се Борисов към публицистите.
 
" И членовете на Висш съдебен съвет са български жители. Това са от най-интелигентните хора в България. Те също следят процесите и гледат кое стопира промените и процесите. Не ги познавам тези хора, нито съм приказвал с тях, нито съм ги чувал, нито сме казвали нещо друго, друго от останалите политически партии ", разяснява водачът на ГЕРБ.
 
" Когато Нинова желае оставка, а когато госпожа Габриел произнесе тези слова, е вмешателство. Сигурен съм, че всички партии има и анти, има и симпатизанти. Ние подкрепяхме битката с олигарсите. Нашата огромна партия има крила, има друго мислещи хора, само че това е силата на нашата партия ", сподели Борисов.

" Знаете ли какво стана в мрежите и в нашите чатове, когато споделих, че Асен Василев става за финансов министър. Затова единствено Мария Габриел приказва за държавно управление. Ние сме тук, с цел да знаят другите водачи, че може да разчита на 69 депутати ", осведоми Бойко Борисов.

" Утре в диалозите ще чуем тяхното мнение. До този миг с изключение на ПП-ДБ не сме говорили с друга партия. Вложихме всичко, с цел да се случи с тях. И получихме шикалкавения. Утре в 15 часа би трябвало да знаем дали има късмет да се направи държавно управление, или вкарваме в злополуката България ", отсече някогашният министър председател.
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР