ГЕРБ и Европейската народна партия (ЕНП) забъркват в скандал и

...
ГЕРБ и Европейската народна партия (ЕНП) забъркват в скандал и
Коментари Харесай

Йончева: Не е вярно, че според Брюксел снимките и видеото от дома на Борисов са манипулирани

ГЕРБ и Европейската национална партия (ЕНП) забъркват в скандал и употребяват с изключение на Европейския парламент, и българската прокуратура, се показва в позиция на евродепутата от групата на социалистите и демократите Елена Йончева , изпратена от пресофиса ѝ.

„ Не е правилно, че Брюксел е открил, че фотосите и видеото от вкъщи на Бойко Борисов с кюлчетата злато са манипулирани , както настояват от ГЕРБ. В нито един документ на Европейския парламент няма сходно умозаключение. Нещо повече – такава констатация няма и в писмото на българската прокуратура “, декларира Йончева.

В позицията на Елена Йончева се показва, че на 13 юли Томаш Здеховски, европейски народен представител от ЕНП, част от която е и ГЕРБ е съобщил, че в писмо на основния прокурор Иван Гешев се показва, че са осъществени пет експертизи на фотосите и видеото на чекмеджето в дома на Бойко Борисов и те са манипулирани. 

Като член на мониторинговата група за народна власт на Европейския парламент, която следи обстановката в България , Елена Йончева разполага с писмото от България . То е получено в края на юни и в мониторинговата група, която беше на посещаване в София през есента на 2021 година

Не сме го коментирали, тъй като в него няма значителен прогрес по поставените въпроси за следствия от публичен интерес – Барселонагейт , кюлчетата в чекмеджето в спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов и други “, споделя още Елена Йончева. По отношение на разбора на фотосите категорично е написано – „ Установено е, че доколкото оценените файлове не са истинските, а копия от тях, не е допустимо да се откри тъкмо какво и по кое време е било снимано “.

Като член на мониторинговата група още в четвъртък Йончева ще предложи да се насрочи чуване за обстановката в България през есента .

Съществува огромна възможност на него да бъде поканен основният прокурор , с цел да изясни напредъка на работата по случаите със фотосите с кюлчетата и Барселонагейт.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР