ГЕРБ и ДПС показаха разбирателство за нуждата от редовен кабинет.

...
ГЕРБ и ДПС показаха разбирателство за нуждата от редовен кабинет.
Коментари Харесай

ДПС и Габровски гледат в една посока относно съставянето на редовен кабинет

ГЕРБ и Движение за права и свободи демонстрираха съгласие за потребността от постоянен кабинет. Кандидатът за министър председател на ГЕРБ Николай Габровски и представители от Движение за права и свободи организираха най-дълго траялата до този миг среща за сформиране на държавно управление с първия мандат.

На нея Габровски повтори целите си и отхвърли да даде детайлности към програмата или имената на проектоминистрите. Той обаче увери, че препоръчаните лица са " известни с положителното си име, а не с политическите си пристрастия ".

Програмата му ще се концентрира върху няколко основни тематики: продължаването на работата по Плана за възобновяване, участието на България в Шенген и промени в Конституцията, които да подобрят контрола на активността на основния прокурор.

Последната концепция обаче не се хареса изключително на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той посочи, че тематиката се употребява от мнозина като " политическа дъвка " и посредством нея някои политици правили опити да " кадруват в правосъдната власт ". Карадайъ в същото време се похвали, че партията му е предложила сходни конституционни промени, само че дейностите на останалите партии в предходния парламент били нулеви.

" Ние дадохме опция да се приказва по тази тематика, и то с хрумвания. Изглежда за някои от политическите партии е по-важно партийно-политическото експлоатиране на някои тематики, в сравнение с решаването им ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

В останалата част от срещата ГЕРБ и Движение за права и свободи взаимно акцентираха значимостта за основаване на държавно управление в " тази сериозна обстановка ". А към края ѝ Габровски заключи диалога с думите, че двете партиите гледат " изцяло в една посока ".

Засега възможностите за сформиране на постоянен кабинет с първия мандат на ГЕРБ са близки до нулата. По-рано в петък от " Продължаваме промяната " и " Възраждане " Вчера той се срещна с представители на " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ", само че единствено групировката на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев изрази подготвеност да взе участие в коалиция.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР