ГЕРБ и ДПС подкрепиха законопроект на Продължаваме промянта свързан с

...
ГЕРБ и ДПС подкрепиха законопроект на Продължаваме промянта свързан с
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС подкрепиха Продължаваме промянта за антикорупционното законодателство

ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържаха законопроект на " Продължаваме промянта " обвързван с антикорупционното законодателство. Законопроектът планува основаване на нов орган, с по-широки пълномощия, който да води дейно следствие и да разкрива корупция по високите етажи на властта.

Според Кирил Петков законопроектът е един от най-важните:

" Той не е единствено изискване за приемане на второто заплащане за Плана за възобновяване. Не би трябвало да се поддържа единствено, тъй като е нужно за влизането ни в Шенген, а действително адресира най-големия проблем в България с корупцията ".

Въпреки че Движение за права и свободи поддържа законопроекта, Йордан Цонев предизвести, че основаването на нов орган за битка с корупцията не е никаква гаранция за триумф:

" Правим отново промяна на орган и на неговите функционалности. Създаването на един орган не е никаква гаранция, че ще се преборим с корупцията, но никаква, нулева, изключително когато основаването на орган намирисва на байпас на други органи. Особено когато основаването на някой орган намирисва на заобикаляне на конституционни правила, разделяне на управляващите и по този начин нататък, и изключително в случай че намирисва на основаването на избрана бухалка в избрани ръце ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР