ГЕРБ и ДПС го удариха на публичен секс. Сиреч, вече

...
ГЕРБ и ДПС го удариха на публичен секс. Сиреч, вече
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС официализираха връзката си. Гор-чи-во!

ГЕРБ и Движение за права и свободи го удариха на обществен секс. Сиреч, към този момент не крият връзката си, а я употребяват намерено. Управляващата партия застана зад измененията в Закона за банковата неплатежоспособност, засягащи директно фалираната КТБ. Поправките са импортирани от Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев от Движение за права и свободи. (Пеевски не е стъпвал в Народното събрание, обслужват го Хамид и Цонев.) Трябва да се отеблежи, че депутатите от Българска социалистическа партия, Обединени патриоти и от " Воля " гласоподаваха или " срещу " или " въздържал се ".

Според Данчо Ментата той и Пеевски желали да спре разграбеното на страната.

С признатите на първо четене промени в закона всички прихващания и вземания, по които не е имало действителни заплащания, се разгласят за недействителни.

В закона Пеевски и Ментата прокараха изречението, че КТБ е работила като финансова пирамида. За такова изказване няма нито едно доказателство.

Юристи и финансисти разясняват, че в случай че по делото „ КТБ “ прокуратурата не успее да потвърди своите изказвания във връзка с фалирането на банката, то тогава въпросният закон ще се трансформира в юридически парадокс.

За да разберете за какъв цинизъм става дума в дейностите на Пеевски, Цонев и Хамид по-долу публикуваме грабежа на активи от самия Пеевски.

За да се употребява с кеф една полова връзка сътрудниците би трябвало да дават всичко от себе си.

Затова Движение за права и свободи от своя страна упрекна Българска социалистическа партия, че не били им се обадили за вота на съмнение и се дръпнаха от общото внасяне. Щели да вземат решение, но то е ясно занапред. Може официално да се въздържат при гласуването или даже някои депесари да поддържат вота, с цел да се види от народа, че придвижването е против корупцията, която сътвори дружно с други парии още при започване на прехода. В същото време държавното управление оцелява и продължава по остарялата скица: крадем като за международно, само че под флага на Европейски Съюз и новия закон „ антикорупция “ с пришита към него мега конструкция, за партийни порачки и за пред Брюксел.

Честито, българи и продължавайте да вярвате на Бойко Борисов, Делян Пеевски и компания, че пазят вашите ползи.

Ето и компаниите и подставените лица, които награбиха каквото могат от активите на КТБ за сметка на вложителите и всички останали данъкоплатци. Ако денят се познава от сутринта, а година от първия месец – чакайте крадене, неистини и далавери като за международно в идващите 11 месеца.

I. Десетки са случаите на кражба на имущество, чието придобиване е финансирано от банката. Главни настоящи лица в тях са предпазеният очевидец на Прокуратурата Бисер Лазов и Делян Пеевски. Сред най-скандалните от тях са кражбата на централата на КТБ на пл. " Гарибалди ", кражбата на някогашната постройка на София Прес (станала поръчителство по заеми на компании на Пеевски в Първа капиталова банка), кражбата на 160 дка контролирана земя на първа линия сред Бяла и Обзор, кражбата на 120 дка контролирана земя във Велинград, кражбата на незавършен хотелски комплекс в Катарино - Разлог, кражбата на 50% от двете газоразпределителни компании Си Ен Джи Марица и Метамодул благодарение на компании на различен дебитор на банката – Велин Георгиев (Оранжерии Петрич). Вложените вложения в тях, а и пазарните им оценки, надвишават 140 милиона лв.. Не е направено нищо за потребление на опциите на закона за връщането им в патримониума на КТБ.

II. Лицето Лазов, зад който мнозина назовават „ дребния, само че по-красив Пеевски “, е в основата и на отклоняването на активите на ИПС и Инфраструктурна компания. Става дума за над 40 млн лв.. Подобна е ориста и на ГИПС-Кошава, в чиято рационализация са вложени над 30 млн лв.. Синдиците и прокуратурата мълчат.

III. Безотговорно и вредоносно ръководство на активите на КТБ от синдиците и неразбираемото безмълвие на прокуратурата са довелии до:

1. ТЕХНОМАРКЕТ:
" Проспиването " на нарастването на капитала от квесторите и незаангажираността на следените от Момчил Мондешки и Александър Ангелов (личен юрист на Пеевски) синдици докара до загубата на актив, чиято стойност надвишава 60 милиона лв.. Не се намесват, тъй като става дума за Пеевски! Да не приказваме за безучастността на ДАНС и Прокуратурата, за които явно не съставлява интерес нито методът на придобиване на Техномаркет от компанията на Пеевски НСН Инвестмънт, нито последващото й прекачване на дубайска компания, за която има подозрения, че „ пере пари”.

2. ПЕЧАТНИЦАТА , финансирана от Партнер лизинг:
В " отчета " на синдиците услужливо се загатва какъв брой доста дължи лизинговата компания, само че и дума няма за срамния търг на ЧСИ Якимов, който с " ексцентричния " си метод продаде на компания на Пеевски земята, на която е построена печатницата, само че не и самата нея. Нито дума за нашумялата в последно време нова " капиталова перла " на Пеевски - Дореко комерс (собственост понастоящем на дубайската перачница), която като акционер в „ Юрий Гагарин” -Пловдив беше встъпила и в дълга на печатницата към Партнер лизинг. Загубата от това към този момент е „ само” 75 млн лв.!

3. Продажба на активи в пъти под тяхната придобивна и настояща пазарна стойност като офиси на Генимекс, Хелт и Уелнес, Агрокомплект и други Като предписание, техни " бенефициенти " нормално са мародерите от групата на Мондешки. Мондешки е различен доближен на Пеевски и участник в диалозите от „ Яневагейт”.

4. Акциите на банката (малко под 6%) в светая светих на Пеевски – Булгартабак, чиято стойност вследствие на незаинтересоваността на квестори и синдици е паднала със 70% от техните равнища през май 2014 година, т.е. загуба от над 28 милиона лв.. Без да се регистрира, че депутатът от Движение за права и свободи може и да не реши да ги изкупи. А различен няма кой!

5. ИПК Родина, която е изключително огромна експозиция. Обезпечението – 55 000 кв. м незавършена постройка, с нови планове и разчистена 40 дка повърхност на Цариградско шосе с опция за застрояване на до 150 000 кв. м ново строителство. По действителни пазарни оценки, цената на този план надвишава 120 милиона лв. в този му тип. В момента компания, свързвана с Пеевски се пробва да овладее и този актив.

6. ЗАЛА УНИВЕРСИАДА с съседен терен от 15 дка. Интересът на Пеевски (а и на пратньорът му Борисов), постоянно е бил към терена (включително и посредством прикрито присъединяване в собствеността посредством подставени лица), за чието контролиране не е открито време и решение, без значение от дългогодишното финансиране на ремонтите на залата и нейната настояща поддръжка - над 25 милиона лв., дружно с платената цена за приватизацията й. Само пазарните оценки на прилежащия имот при параметрите за застрояване в региона надвишават 20 милиона лв..

7. ДУНАРИТ. Нито дума не се загатва, че има висящо произвеждане за нарастване на капитала с една-единствена цел – погасяване на обвързване на цитираната фирма-краен притежател Хедж инвестмънт с 60 милиона лв.. В същото време, с дейностите си по оборване на цесиите на Дунарит в съда - съгласувани с групата на Пеевски, същите тези герои дават опция на никому незнайната компания Виафот да придобие надзор над стратегическото дружество, без да е вложила и стотинка. Разбира се, офшорката не тормози нито министър Караниколов, нито ДАНС, нито Прокуратурата. Не е явен и механизмът на прекачване на правата от предходния заемодател „ Миролио” на офшорката.

8. АВИОНАМС. Авионамс беше " продадена " на неточен търг на държавната ДКК на цена най-малко 2,5 пъти по-ниска от нейната действителна стойност. Съвсем естествено е изпълнителният шеф на фирмата-собственик да подаде тъжба против това. Неговият интерес е погасяването на отговорностите на фирмата-майка към КТБ, което явно колидира с интереса на групата към Борисов, огледала се в облагата от контракт, подписан само единствено вследствие на активността на мениджмънта на Авионамс и дейната роля на притежателя (Хедж инвестмънт), макар противодействието на първото държавно управление на Борисов (2009-2013 г.) и „ сериозните старания “ да се провали контракта с НАТО от неговото второ държавно управление. ( Това за сведение на Пеевски, който щял да осветява нередностите при преодоляване активите на КТБ... )

9. ВИВАКОМ, НУРТС, ТЦ-ИМЕ, ЕФВ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ
Това е най-сложната структура. В тази скица има и интернационално присъединяване – групата високопоставени функционери от Руската банка ВТБ. Чрез манипулирания от съветската банка търг и при съучастието на българските им помагачи братя Велчеви, Красимир Катев и Спас Русев, е окраден най-големият актив, добит посредством финансиране от КТБ. Активна роля в тази кражба имат и българските институции Комисия за защита на конкуренцията, КОНПИ (Пламен Георгиев), както и синдиците на КТБ. Крайната цел е една – да се основат оптимално тежки условия и недопускане до присъединяване в така наречен търг на стратегически вложители, които да платят действителната пазарна цена. Мисля, че е социална загадка #КОЙ управлява държавните институции и в чий интерес работят те.

Единствено и единствено поради правосъдните каузи, заведени от Косарев, е спряна тази гигантска операция. Само това не разрешава директната препродажба на компанията на трети лица, която би донесла най-малко 600 милиона лв. облага на така наречен очевидни и недотам очевидни акционери. За техните способи може да се съди по изтеклата информация за продажба на пакет от акциите на самата компания Виваком за рефинансиране на така наречен притежатели. За безобразното източване на компанията в посока футболни клубове, 4G планове и прочие други, да не приказваме.

Подобно е ситуацията и с НУРТС, добит съвсем гратис от Виваком. В този актив са вложени над 240 милиона лв., а в този момент е разменна монета за узурпаторите на Виваком при връзките с държавното управление за улеснение на кражбата на самия телеком. Вместо да си търсят заплащанията от Българска национална телевизия (дължаща към 40 милиона лв. за лъчение в интервала 2014-2016 г.), новите " притежатели " и КРС вършат следващите нагли нарушавания на европейската инструкция за цифровизация, което евентуално ще донесе нови наказания на България. Друг е въпросът, за какво синдиците не поддържаха търсеното от предходния притежател на НУРТС повреждане на контракта за продажба на НУРТС на ВИВАКОМ, още повече, че измененията в Закона за банковата неплатежоспособност им дават учредения за това. За тяхно сведение, съвсем цялата инвестиция в НУРТС е косвено финансирана от необятно споменаваната И ЕФ ДЖИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ( над 60 милиона евро ). Дълбоко таените очаквания за доказване, че банката е източвана посредством нея, към този момент се провалят.

Вместо за над 1,2 милиарда лв. за 77% от Виваком и 100% от НУРТС, тандемът Пеевски-Борисов, посредством подконтролните им Комисия за защита на конкуренцията и КОНПИ " подари " този актив за по-малко от 100 милиона лв..

10. Последствията от неприятната политика, водена и от представителите на Българска народна банка (квестори), и на ФГВГ (синдици) във връзка с цесиите, са пагубни . В резултат на това се управляват обилни активи, добити на минимална цена посредством вътрешни цесии. Чрез първичното им разрешаване, а по-късно оборване, се сътвориха предпоставки за " криене " на активи от страна на цесионерите за опазване на ползите на кредиторите си (първоначално утвърдените цеденти).

Подобни са случаите с Петрол (вложени над 400 милиона лева), с Телиш-Кастра Рубра (вложени над 70 милиона лева), с ХКИ Костенец (вложени над 100 милиона лева), Русенска корабострителница (вложени над 120 милиона лева). При изброяването им не изисквам за пълнота. Изглежда проблеми нямат единствено групата на ликвидаторите – случаите с цесиите с групата на ПЕЕВСКИ , Техномаркет и прочие

От правосъдните борби сред банката и цедентите печелят цесионерите. По-конкретно:

11. ПЕТРОЛ – посредством цесии и прихващания в банката са влезнали не повече от 70 милиона лв.. Остатъкът от близо 330 милиона лв. наподобява идеал. Особено откакто стана известно, че вкус е показал още веднъж Пеевски. Тогава и комерсиалните сътрудници на ПЕТРОЛ (а се приказва и сътрудници на Пеевски в строителния бизнес) трансформират изискванията и вършат нещата още по-сложни. И Прокуратурата изкарва обичаното оръжие – ОПГ. Освен в случай че Пеевски не бъде „ омилостивен” с едни 50 млн – не е ясно в каква валута. Такава е неговата оферта. Тогава може и проблемите на Гриша Ганчев да намалеят. А даже и в съмнителния поръчков отчет на SPV-то на Аликс Партнърс е маркирано, че е отказано предложение на Ганчев за сетълмент с банката от 120 милиона $.

Подобни престъпни драми се разиграват и с доста други активи.

Допълнителна информация

Сред частните правосъдни реализатори името на Стоян Якимов е най-често срещаното в медийни изявления. Освен че Якимов е в съвета на КЧСИ, той е и обичаният правосъден реализатор на Делян Пеевски. Той е и желан от синдиците на КТБ.

Името му непрекъснато се появява в публикации по тематиката „ КТБ “.

Именно Стоян Якимов разгласи на обществена продажба парцела и постройките, в които се намира новата печатница на Делян Пеевски. При това на 15 пъти по-ниска цена от сумата, за която те са били ипотекирани в КТБ. Якимов ги разгласи с началната стойност от 2.314 млн. лева След острата социална реакция правосъдният реализатор бе заставен да смъкна обявлението за обществената обмен от страницата си и да пусне нова публикация – към този момент с цена от 4 390 751,20 лв.. Продажбата на печатницата евентуално е поради задължения на лизингово сдружение „ Партнер лизинг “, което в края на октомври 2013 година под формата на противоположен лизинг купува от свързаната с Пеевски „ Принт трейдинг “. Очакванията са парцелът да бъде добит от обвързвано с „ съумелия млад мъж “ сдружение още веднъж и към този момент освободено от тежести.

Якимов се прочу със сагата „ Авионамс “. Заради дълг към КТБ акциите на „ Хедж “ в „ Авионамс “ бяха продадени от частния правосъден реализатор на Държавната консилидационна компания. (ДКК също е под контрола на Пеевски.) Тази интервенция обаче е обжалвана в съда. Въпреки това Бойко Борисов се хвали при всяка опция, че заводът е държавен, което е откровена неистина.

Пак Якимов е частният правосъден реализатор, който продава под данъчната му оценка ипотекиран в КТБ парцел на семейството Мондешки – от тесния кръг на Пеевски. Става дума за офис от 192 квадрата, който е предоставен от Якимов за 280 000 лева Купувач се оказва сдружението „ Солид 85″ - компания на брата на Момчил Мондешки – Младен.

Имотът се намира в най-скъпата част на столичния квартал „ Лозенец “. Момчил Мондешки пък е прочут като ”посредника на Пеевски “ в доста съмнителни начнания. Нашумя около случая „ Белведере “ и „ Яневагейт “, когато името му изплува от записите на диалозите сред „ двете каки “, които той убеждава, че е приближен човек на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски.

Всеки приблизително образован човек може да реши за какви неистини и операции става въпрос в така наречен писмо на Делян Пеевски до някои медии.

Истината е, че Пеевски сега се пробва да отклони вниманието от американското следствие по закона „ Магнитски” за случая „ КТБ” и Цветан Василев. Името му и това на основния прокурор Цацаров към този момент бяха „ осветени” като участници в погрома против банката. Очаква се да бъдат разкрити ужасяващи обстоятелства на корупция. Затова депутатът е седнал да написа.

Ето с тези хора и далавери се обвързва все по-здраво ГЕРБ и водачът й Бойко Борисов. Защото надали има човек, който да има вяра, че всички тези покупко-продажби могат да се случат без височайшето рарешение на премиера.

Екип на Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР