ГЕРБ и БСП влязоха в поредния си спор в парламента

...
ГЕРБ и БСП влязоха в поредния си спор в парламента
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения около икономическия растеж на България

ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в следващия си спор в Народното събрание във връзка с икономическия напредък на страната.
Престрелката стартира с политическата декларация на народен представител от ръководещите Александър Иванов, който се базира на ревизираната оценка на Националния статистически институт, отчитаща растеж в българската стопанска система от 3,4%.
„ Това не е по никакъв начин в унисон с пророкувания от Българска социалистическа партия растеж единствено с 0,8% растеж на българската стопанска система за 2019 година През предходната година растежът на Брутният вътрешен продукт възлиза на 118 милиарда и 669 млн. лв. по настоящи цени “, съобщи той от парламентарната естрада и акцентира, че по отношение на 2018 година Брутният вътрешен продукт нараства с 3,4%.
„ Хвърлената от специалиста на Българска социалистическа партия Румен Гечев финансова бомба, че растежът на българската стопанска система е под 1%, ни пращаше освен на опашката на икономическото развиване на Европа, само че и ни връщаше в безкрайната чакалня на непознати вложители и висок кредитен рейтинг. Нещо повече – господин Гечев залепи черно клеймо на България, че лъжем стратегическия са сътрудник, в лицето на Европейски Съюз “, разкритикува той опозицията.
Според Александър Иванов левицата разчита само на „ късата памет “, обвинявайки я за банкрута на страната в края на предишния век, случил се по време на нейното ръководство.
„ Дори без да сте в ръководството, сте опасност за българската стопанска система “, продължи с рецензиите Иванов, който дефинира изказванията на „ алените специалисти “ като „ подправена вест “.
Отговорът на Българска социалистическа партия пристигна точно от обвинявания Румен Гечев, който не отстъпи от тезата си, че от Националния статистически институт /НСИ/ са показали погрешни данни за икономическия напредък.
„ Национален статистически институт призна пред цяла България, като и Българска народна банка, че близо 4 милиарда лв. не са регистрирани за времето от 1 януари 2019 година до 21 декември 2019 година След нашата декларация внезапно се откриха тези пари, а Национален статистически институт се извиниха с това, че документите от митниците закъсняват “, контраатакува проф. Румен Гечев.
Той попита болшинството, дали от 1 януари 2019 година до януари 2020 година, срокът е 28 дни, както и кой е скрил документите от митниците, които е трябвало да постъпят към Национален статистически институт?
" Защо Национален статистически институт на целия бизнес - български и непознат написа, че потреблението е 460 млн. лева, а се оказва, че е над 4 милиарда лева? Поради каква причина се крие? За да се изкриви картината с брутния вътрешен артикул и растежа ", сподели Гечев.
По думите му, с цел да излезе от ситуацията, внезапно от Национален статистически институт са намерили 28 млн. лева нови вложения, след което милиард и половина усилват потреблението.
" Това ползване, по кое време го видяха - на 1 април ли? След това, износът внезапно се нараснал. О, висини - с милиард и половина! Това се назовава натаманяване на български език ", сподели Гечев.
Той бе безапелационен, че сътрудниците му в цяла България, които се занимават с стопански разбори, са разбрали, че българската общност е подведена, и то съзнателно.
" Те признаха, че четири милиарда ги няма и то след нашето изказване ", съобщи Гечев.
Относно изказванията на ГЕРБ за обезценяването на лв. по отношение на $ в годините на прехода, Гечев се обърна към тях с думите: " Вие, избрахте финансовия екип на държавното управление Жан Виденов за ръководство на българската банкова система. Димитър Радев - един прелестен икономист за ръководство на българската банкова система, началник на банката, вие го избрахте. Министърът на финансите на Виденов, вие го избрахте за началник на банковия контрол ", сподели Гечев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР