ГЕРБ и БСП влязоха в кампанията с близки резултати, но

...
ГЕРБ и БСП влязоха в кампанията с близки резултати, но
Коментари Харесай

Нови данни потвърдиха, че ГЕРБ дръпна сериозно на БСП

ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в акцията с близки резултати, само че с разгръщането ѝ ръководещите съумяха да вземат преднина, която се обрисува да пораства до изборния ден. Това демонстрират данните от национално представително изследване на „ Екзакта Рисърч Груп”, извършено с без значение финансиране измежду 1000 пълнолетни българи.

Според организацията ГЕРБ се обрисува да вземат 7 места в Европейския парламент с 32,4% от гласуващите, до момента в който „ Българска социалистическа партия за България” ще остане с 6 и 27,3%. Данните на „ Екзакта” демонстрират още, че евровота се възприема като по-голям от гласоподавателите на ГЕРБ в сравнение с от тези на Българска социалистическа партия. 54% от гласоподавателите на ГЕРБ декларират, че евроизборите са значими персонално за тях, до момента в който това настояват 45% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия.

Първо в БЛИЦ: Това ли ще са окончателните резултати от Евроизборите?! (ГРАФИКА)

Трети се обрисуват Движение за права и свободи с 13,3% и трима представители в Екологичен потенциал. Относително несъмнено е наличието в европарламента и на ВМРО-БНД, които все още вървят към 6,5% поддръжка на вота. Под чертата са „ Воля – Българските родолюбци” (4,5%), „ Демократична България” (4,3%), „ Атака” (2%), „ Патриоти за Валери Симеонов (2%) и „ Коалиция за България” (1,8%).

Очакваната интензивност е сред 26% и 32%, като съгласно „ Екзакта” в столицата тя ще е по-ниска от междинната. „ Извънредни събития и условия в дните до вота могат да отхвърлен или да привлекат още избиратели”, предизвестяват социолозите.

Горещ барометър: Дни преди изборите ГЕРБ дръпна пред Българска социалистическа партия към този момент с... (ГРАФИКА)

Прогнозата е направена въз основата на национално представително изследване извършено в интервала 18-22 май 2019 година По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни българи, в 125 гнезда, в 91 обитаеми места. Методиката на регистрация е директно полустандартизирано изявление „ лице в лице”. Изследването е без значение от външно финансиране и е осъществено със лични средства на „ Екзакта Рисърч Груп”. Максималната неточност при 50-процентните дялове е към +/-3%.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР