ГЕРБ и БСП вече трайно се сдружиха с монополистите срещу

...
ГЕРБ и БСП вече трайно се сдружиха с монополистите срещу
Коментари Харесай

Цитат на деня: ГЕРБ и БСП вече трайно се сдружиха с монополистите срещу гражданите

ГЕРБ и Българска социалистическа партия към този момент трайно се сдружиха с монополистите против жителите.

Това написа икономистът и член на " Демократична България " Мартин Димитров в профила си във " Facebook ". Той показва шест образеца, които, съгласно него, доказвали, че " дребните компании стартират да изчезват, а монополите и картелите да получават спомагателна убеденост ", а крайният резултат бил по-високи цени за по-лоши услуги.

Димитров чака закриване на редица дребни бензиностанции, откакто ГЕРБ и Българска социалистическа партия поддържаха законопроекта за горивата, зад който стои депутатът от " Обединени патриоти " Емил Димитров. Законът докара и до разцепление измежду съдружния сътрудник на ГЕРБ, като против него се разгласи вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов. Димитров пита още кой има достъп до данъчно-акцизните хранилища в България и надлежно може да внася горива.

Друг от образците за доближаване на позициите сред ръководещи и съпротива е решението за събаряне на мораториума за градежа на АЕЦ " Белене ". Според него " отвън всички останали отрицателни резултати, ще има за следствие банкрут на половината съществуваща българска енергетика и на доста дребни и междинни компании ".

Икономистът добавя, че " България е тотално подвластна от вноса на газ от Русия ", а за последните 17 години, в които ръководят ГЕРБ и Българска социалистическа партия, двете партии не са създали нищо, с цел да трансформират това.

Мартин Димитров написа още, че огромните публични поръчки се печелят от малцина компании, като ГЕРБ и Българска социалистическа партия толерирали процеса. Заради това " доста дребни и междинни компании стопираха даже да аплайват по публични поръчки ".

" Редица огромни компании изобщо не заплащат налози или заплащат подозрително малко. Това явно се толерира и от ГЕРБ и от Българска социалистическа партия. Контролът е фокусиран върху дребните, а за огромните има политически " чадър ", приключва Димитров.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР