ГЕРБ и БСП си размениха обвинения във връзка с жертвите

...
ГЕРБ и БСП си размениха обвинения във връзка с жертвите
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се скараха заради жертвите на комунистическия режим

ГЕРБ и Българска социалистическа партия си размениха обвинявания по отношение на жертвите на комунистическия режим. В началото на пленарното съвещание Спас Гърневски прочете декларация от името на ПГ на ръководещата партия във връзка 1 февруари и 75 години от Народния съд.

Той напомни още банковите банкрути през прехода, като в това време, по думите му, " другарите, облагодетелствани от чл.1 от Конституцията и забогатели от грабежите си, се втурват в престъпната приватизация ".

Гърневски цитира изявление на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов, " който смята 80% от българите за дебили ", където той признава, че " номенклатурата на Българска комунистическа партия и ченгетата на Държавна сигурност да демонтирали страната и са присвоили активите, основани с кръв и пот от българския народ през тези 45 години ".

„ Днес някогашните приятели и другарки от номенклатурата са изискани дами и господа, щастливи и заможни представители на новобогаташката капиталистическа върхушка в България ”, разяснява депутатът.

Според Гърневски левицата непрестанно приказва за по-високи заплати и приходи, пенсии, за чиста храна и въздух, само че не показва какъв брой са били заплатите и пенсиите в годините на техните ръководства, както и кой скри от народа истината за Чернобил.

„ Питам Ви, другарко Нинова, в този момент или тогава народът ни бе принуден от Вашата партия " да диша рак и да пие отрова ", попита от трибуната представителят на ГЕРБ. Той прикани социалистите да коленичат пред народа и да изискат амнистия за " всички безчинства ".

„ Крайно време е да спрем да ровим костите на тези хора, с цел да трупаме политически дивиденти, това е най-голямата подигравка с тях ”, реагира на прочетеното от Гърневски Александър Симов от " Българска социалистическа партия за България ". И добави, че всяка жертва на политически режим у нас заслужава почитание.

„ За мен постоянно е необичайно по какъв начин антикомунистически есета може да чете човек, който е писал стихотворения във прослава на комунизма ”, възмути се депутатът от левицата.

По думите му, да се разказва от ГЕРБ България като постоянна и просперираща е " изключително поетично въображение ". Симов подсети, че две държавни управления на Бойко Борисов са паднали поради улични митинги. И третото е на път да падне, тъй като България е по улиците, къде я видяхме тази непоклатимост, учуди се Симов. Според него есетата в възхвала на Борисов се четат, с цел да се четка неговото его, и това е един от проблемите на модерна България.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР