ГЕРБ и БСП ще бъдат глобени с по 3 000

...
ГЕРБ и БСП ще бъдат глобени с по 3 000
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Глобяваме ГЕРБ и БСП с по 3000 лева

ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще бъдат санкционирани с по 3 000 лв. поради извършените през този и предишния уикенд партийни събрания с неспазване на противоепидемичните ограничения, разгласи основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев на брифинг в здравното министерство.
Вследствие събирането на доста хора без маски на пленум преди седмица се болести социалистът Янаки Стоилов, поради който тестват цялото Българска социалистическа партия, а ръководещата партия се събра в зала в Стара Загора за среща с Бойко Борисов още веднъж без маски и без съблюдаване на отдалеченост сред хората.
Санкцията, която постанова в този момент РЗИ, е, с цел да не бъдат упреквани контролните органи на здравните управляващи, че демонстрират изборност, защото от през днешния ден решението на Националния действен щаб и Министерство на здравеопазването е да се наложи засилен надзор на всички места.
"Към трите Д /дезинфекция, отдалеченост и дисциплина/, ние мислим, че е време да прибавим и К надзор, съобщи доцент Кунчев.
"Всяко събиране на доста хора на едно място без отдалеченост и носене на маски носи риск. Точка ", отсече основният държавен здравен контрольор. Той направи извода от два печални обстоятелството от миналата седмица - ловна дружинка, религиозно събитие, политическо събитие и едно спортно събитие.
Той предизвести, че няма да закъснее и резултатът от скупчването на доста хора на стадион "Васил Левски " на безконечното дерби, където процентът на пълняемост с аудитория е бил спазен от уредниците на мача, само че е имало струпване на доста хора на едно място.
Той призна, че една от неговите прогнози, за жал, не се е сбъднала, а точно, че със слънчевите лъчи и топлото време коронавирусът ще отстъпи. Това не се е случило. Той не се държи като елементарен респираторен вирус, добави Кунчев.
Епидемиологът успокои, че няма да има затваряне на граници и КПП-та, само че при болест, в случай че се наложи, ще се затварят улици и квартали.
"Ген. Мутафчийски има служебни задължения и не може да участва. Утре ще се включи в нашата взаимна работа ", изясни здравният министър пък на въпрос къде е шефът на щаба. По думите му той продължава да си работи и да управлява щаба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР