ГЕРБ и БСП са внесли по една кандидатура за нов

...
ГЕРБ и БСП са внесли по една кандидатура за нов
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП са внесли кандидати за мястото на Иво Атанасов в медийния регулатор

ГЕРБ и Българска социалистическа партия са внесли по една кандидатура за нов член на Съвета за електронни медии (СЕМ) на мястото на някогашния народен представител от социалистическата партия Иво Атанасов, чийто мандат изтича през юли, оповестява уеб сайтът на вестник " Сега ".

Срокът за показване на номинациите изтече през вчерашния ден.

По информация на изданието предлагането на ГЕРБ е за нов представител от парламентарната квота в Съвет за електронни медии да бъде определена Галина Георгиева, чието име не е доста познато в обществените среди.

Кандидатурата на Българска социалистическа партия е началник на маркетинга и рекламата на НДК Ия Петкова-Гурбалова, написа " Сега ".

Иво Атанасов беше единственият член на регулатора, дал своя вот срещу кандидатурата на Емил Кошлуков за краткотраен шеф на Българска национална телевизия. Останалите членове на съвета са ръководителят София Владимирова (от квотата на ГЕРБ), Бетина Жотева (президентска квота - на Росен Плевнелиев), Розита Еленова (парламентарна квота, препоръчана от Български либерален център на Христо Ковачки) и Ивелина Димитрова (президентска квота на Румен Радев).

Предстои документите на претендентите да бъдат оповестени на специфичен подсайт на Народното събрание. Това ще стане до седем дни преди избора им. Преди това те ще бъдат тествани за сходство с поста и за принадлежност към някогашната Държавна сигурност. Съсловните организации ще имат право да показват мнения, а медиите ще могат да зададат документално въпроси към претендентите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР