ГЕРБ и БСП отново влязоха в остър сблъсък. Повод за

...
ГЕРБ и БСП отново влязоха в остър сблъсък. Повод за
Коментари Харесай

Оставката на шефа на КПКОНПИ скара ГЕРБ и БСП, правомощията на Георгиев бяха прекратени

ГЕРБ и Българска социалистическа партия още веднъж влязоха в изострен конфликт. Повод за това станапрекратяването на дебатите по оставката на Пламен Георгиев като ръководител на КПКОНПИ.

От Българска социалистическа партия упорстват за откриване на претекстовете за крайното решение. Червените депутати не бяха съгласни с прекратяването на разискванията по оставката. Недоволството на опозицията бе изразено от депутата от Българска социалистическа партия Красимир Янков. От своя страна националният представител от ГЕРБ и ръководител на Бюджетна комисия Менда Стоянова сподели, че също е възмутена от метода, по който Цвета Караянчева води съвещанието.

"Почивахме 40 минути, до момента в който чакахме господин Пламен Георгиев да си намерите бъклица и дрян, с цел да може да поканите сътрудниците от ляво да бъдат в залата, пък и да вземат и думата. Може би трябваше да минете по стаите, до стола или до заведението от северната страна. Вие сте длъжна да осигурите спор откакто сме извикали Пламен Георгиев ", сподели още Стоянова.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков посочи, че ръководещите се подигравате на българските жители, на човек, който са избрали, а в този момент гонят. "Подигравате се на безусловно всички, които са отвън тази зала ", уточни Зарков.

По думите му концепцията за почивката е била Пламен Георгиев да съобщи, че в действителност подава оставка, че за това има аргументи, да каже какво е съумял и какво не е съумял да реализира. "Не бързайте да си ходите. Два месеца имате да почивате оттук насетне ", сподели Зарков.

Народното събрание приключи пълномощията на Пламен Георгиев като ръководител на Антикорупционния орган.

„ За “ проекторешението гласоподаваха 120 народни представители, „ срещу “ – 3 и „ въздържали се “ - 3, с което то бе утвърдено.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР