ГЕРБ готви законопроект, който да позволи и общините да глобяват

...
ГЕРБ готви законопроект, който да позволи и общините да глобяват
Коментари Харесай

Столичната община иска от МВР двойно повече пътни патрули

ГЕРБ готви законопроект, който да разреши и общините да глобяват шофьори-нарушители, регистрирани от камерите им
Няма да спрем да настояваме Министерство на вътрешните работи да обезпечи повече пътни патрули в София. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в ефира на бТВ. Той посочи, че според статистиката 60% от произшествията се случват в обитаеми места, а контролът върху сигурността на пътя е на пътна полиция.

" За да ги подпомогнем, приехме пакет с съответни ограничения. Столична община има 3900 км улична мрежа, това е 10 пъти автомагистрала " Тракия ". Пътните патрули са 15. Ние желаеме удвояване на живата мощ на контрола по пътищата ", настоя Георгиев.

В ограниченията на общината са планувани пешеходни острови, с които да се стесни платното, с цел да не се вършат гонки. Ще има и бордюри пред спирките, ще се слагат и радарни табла. Предвидено е и подаяние от най-малко 1000 теста за наркотични субстанции към Министерство на вътрешните работи. Всичко, което можем да им представим като техническа мощ, да го има, даде обещание шефът на СОС. Освен това ще алармират на полицията за рискови прави. " На едно обръщало в " Дружба ", където се вършат гонки слагаме нови ограничители. Тук обаче е необходим ефикасен надзор. Всеки от бандитите на пътя би трябвало да знае, че ще си понесе последствията ", сподели шефът на столичните общинари. Те желаят общините да могат да глобяват въз основата на камерите си - София има над 600 такива. Подобен законопроект приготвя групата на ГЕРБ-СДС в Народното събрание.

Георгиев призна, че ремонтът на жълтите павета е фалшив, като натърти, че виновността е на строителната компания, а не на кмета Йорданка Фандъкова. Експерти проучвали разнообразни разновидности за по-добро софтуерно решение. " Нито един лев на софиянци не е заплатен за този долнокачествен ремонт.  Няма да бъде заплатен. Половина от дължимата сума към този момент им е наложена като санкция ", акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР