ГЕРБ-Габрово входира жалба в Районната избирателна комисия срещу нерегламентирани действия

...
ГЕРБ-Габрово входира жалба в Районната избирателна комисия срещу нерегламентирани действия
Коментари Харесай

Партии лепят номерата си върху плакати на опонентите си

ГЕРБ-Габрово входира тъжба в Районната изборна комисия против нерегламентирани дейности от страна на Българска социалистическа партия.

От партията оповестяват, че върху номера в бюлетината, който е маркиран на плакатите на ГЕРБ, са залепени стикери с номера на " Българска социалистическа партия за България ". В жалбата е посочено, че по този метод социалистите заблуждават жителите.

Когато една партия, участваща в изборите, няма политически причини, тя прибягва до неточни, незаконосъобразни и манипулативни дейности, съобщи общинският началник на ГЕРБ-Габрово Добромир Проданов. Той посъветва социалистите да поддържат претендентите за евродепутати на ГЕРБ, щом считат, че те са по-подготвени от техните, вместо да лепят стикери с подвеждащи номера.

ГЕРБ-Габрово прикани Българска социалистическа партия да не си служи с операции се обърна към способените институции с искане за неотложно предприемане на ограничения и наказания против причинителите.
От своя страна от Коалиция " Демократична България - Обединение " алармираха ЦИК за избирателен клип на Политическа партия " Възраждане ", в който се съдържат подиуми на принуждение.

Аудио-визуалният материал съставлява предизборна пропаганда, защото съдържа апел за поддръжка на политическа партия и напътствие, че " пазаруването и продаването на гласове е закононарушение ".

Коалиция " Демократична България - Обединение " припомня, че съгласно наредбите на ИК е неразрешено потреблението на пропагандни материали, които заплашват живота и здравето на жителите, частната, общинската и държавната благосъстоятелност и сигурността на придвижването, както и на материали, които накърняват положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите.

По тази причина те упорстват нарушителите да бъда глобени./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР