ГЕРБ: Финансовата стабилност на здравеопазването е гарантирана Финансовата стабилност на

...
ГЕРБ: Финансовата стабилност на здравеопазването е гарантирана Финансовата стабилност на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Финансовата стабилност на здравеопазването е гарантирана

ГЕРБ: Финансовата непоклатимост на опазването на здравето е обезпечена
Финансовата непоклатимост на системата на опазването на здравето е обезпечена, съобщи националният представител от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия в Народното събрание доктор Даниела Дариткова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Д-р Дариткова разяснява декларираното желание от страна Българска социалистическа партия да стартира работа по правене на претекстове и внасяне на избор на съмнение към държавното управление за политиката му в областта на опазването на здравето.

„ За първи път в парламентарната история имаме избор на съмнение за планове. Намерения, които са резултат от решение на Народното събрание, тъй като то задължи министъра на опазването на здравето да предложи идея за рационализиране на здравноосигурителния модел. Тази идея е налична в Комисията по опазване на здравето и всеки може да се запознае с нея “, счита доктор Дариткова.

Според нея вотът на съмнение ще бъде поради концепцията за трансформира в модела на здравно обезпечаване, а не за сегашното положение на бранша. Дариткова разгласи, че през идната седмица в комисията ще бъде проведена и полемика по тематиката.

„ Ние не сме избрали още модел, който да се осъществя. Не бива да се плашат българските жители, че ще им се постанова наложително да заплащат повече пари. Просто проучваме обстоятелствата, че българското опазване на здравето, в този му тип, не може да си разреши да се развива “, счита Дариткова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР