ГЕРБ едностранно замрази преговорите за общ кабинет с Продължаваме промяната“

...
ГЕРБ едностранно замрази преговорите за общ кабинет с Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

След публикуваните записи: Как се стигна до замразяването на преговорите за кабинет?

ГЕРБ едностранно замрази договарянията за общ кабинет с „ Продължаваме промяната “ на петия ден от взаимното изказване на Мария Габриел и Николай Денков, с което анонсираха, че ще са министър председатели през 9 месеца на ротационен принцип.

Причината - подготвяната чистка в спецслужбите и администрацията, за която се разбра от запис, публикуван от някогашния към този момент народен представител от Политическа партия Радостин Василев.

Така договарянията за кабинет с втория мандат се озовават в начална точка.

„ Това ни пристигна като гръм от ясно небе. Аз помислих, че някакви мерзавци са ги подслушвали “, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов

Мария Габриел се разгласи за експертно държавно управление, което, съгласно нея, би срещнало най-голяма поддръжка.

След оповестените записи Кирил Петков призна, че по време на съвещанието на Политическа партия за втория мандат е употребявал „ непрецизен език “, като написа опрощение към Мария Габриел.

Той разгласи, че изпитва надълбоко почитание към нея

Промени в управленията на службите

„ Изключително ненормално. Разбира се, няма система в държавното ръководство, държавната администрация или структурите ѝ, която да няма потребност от оптимизация, включително и специфичните служби, само че тези неща се вършат след съответния риск разбор. Те не се вършат партийно, политически, декларативно, урболежката или по такива персонални съображения “, разяснява в „ Тази събота “ ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Председателят на Народното събрание посочи, че приказва от свое име

В записа се разясняват промени в управленията на службите, като се прецизира, че те са синхронизирани с задачите у нас.

„ Службите, Борисов също желае да ги вземе от президента и по какъв начин можем да се измъкнеме да не са негови хора - като кажем, че ще желаяме външни консултанти и ми дава някакъв късмет да почистим съветският актив, който е влезнал надълбоко “, споделя глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

Снимка: bTV

„ По предложение на министър-председателя Народното събрание ще утвърди ръководители на ДАНС, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, ДАР, НСО, ДАТО. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са утвърдени от посолството “, добавя глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

Снимка: bTV

В записа се удостоверява, че ще има чистка в администрацията и се акцентира, че съставянето на държавно управление е залог за по-добри резултати и на локалните избори.

„ Ако някой желае да бъде министър в този кабинет и не подпише с кръв под това, аз персонално ще имам срещу този човек да е министър в този кабинет. И локалните избори желаеме да създадем с полиция, която ние направляваме или с полиция, която управлява президентът “, показва се в записа.

Дискусията онлайн в Политическа партия разяснява и продължителността на живота на кабинета с министър председател Денков.

„ Само един разбор - това държавно управление ще продължи досега, в който Бойко се опасява от Гешев и президента. Срокът може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни разреши да почистим службите, да изгоним фрагментите на ГЕРБ и на президента от места. С много огромна доза на сигурност, че Еврозоната и Шенген ще се случат, чистката е говорена с всички, които желаят да станат министри, че законно, нелегално би трябвало да изгонят всички шефове на дирекции, шефове на районни структури и на организации първите две седмици “, споделя още гласът.

Снимка: bTV

Депутатите от Политическа партия получават увещание, че няма да им да се наложи да гласоподават за опазване на имунитета Бойко Борисов.

„ Идеята на Христо Иванов е да се вкарат европейски практики, което значи, че най-малко 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко, в някаква комисия, която ще преглежда всички доказателства, перо по перо “, споделя глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

Снимка: bTV

В края на диалога от записа Кирил Петков употребява и циничен език и желае прегласуване на решението, с цел да няма въздържали се.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР