ГЕРБ е стабилна. Лидерът Бойко Борисов има пълното одобрение в

...
ГЕРБ е стабилна. Лидерът Бойко Борисов има пълното одобрение в
Коментари Харесай

Само евентуална партия на Слави Трифонов би застрашила сериозно статуквото, смята политолог

ГЕРБ е постоянна. Лидерът Бойко Борисов има цялостното утвърждение в своята партия . Това сподели политологът проф. Тодор Галунов в изявление за организация " Фокус ". Той разяснява обаче, че по всички прогнози възможен политически план на Слави Трифонов е единственият формат, който може да заплаши съществено парламентарното статукво .
По думите му престижът на премиера в партията наподобява непреклонен . „ За да има преждевременна рецесия в границите на кабинета, би трябвало да има някаква рецесия в самата партия. Към момента няма концепция за нов водач на ГЕРБ. Още повече, ние виждаме, че във вътрешнопартийните форми на тази партия министър председателят има цялостно утвърждение и неговата политика се утвърждава съвсем на 100%, което е съвсем невиждано в новата политическа партия “, добави проф. Галунов.
Според него все още няма друга политическа мощ, която би могла да измести ГЕРБ от ръководството . „ Не се вижда сериозна извънпарламентарна политическа мощ, която сигурно да влезе в новия парламент, т.е. няма извънпарламентарен напън. Това може би до огромен степен също крепи кабинета, защото нито има сериозен извънпарламентарен напън, нито някакви съществени митинги в страната. Получава се привидният абсурд, че сме недоволни от обстановката. Всички споделят, че има проблеми в страната. Дори и ръководещите споделят, че има задоволително проблеми за решение, само че никой няма сметка от тези предварителни избори “, добави проф. Галунов.
Той посочи, че различен фактор, който в допълнение спомага за това кабинетът да остане, е освен, че старите партии, които са отвън Народното събрание, не са в положение да прескочат бариерата към момента, само че и че няма някаква коренно нова политическа групировка. „ Ние на няколко пъти виждаме, че Слави Трифонов като че ли стартира да прави групировка и като че ли прекъсва с тези свои опити. По всички прогнози това е единственият формат, който може да заплаши съществено парламентарното статукво , защото при всеки различен избор най-вече ГЕРБ и Българска социалистическа партия да понамалят малко своите резултати. Евентуално формат от остарялата десница може да се появи или партия „ Воля “ да напусне българския парламент, само че нещо коренно към момента няма да се получи. Алтернатива като че ли може да се даде, само че тя е в развой на узряване “, уточни политологът.

„ Както и да погледнем, в 21-ви век няма безусловно суверенни страни. България също не е изцяло суверенна страна, само че няма очевиден външен напън за срутване на кабинет. Още повече, че по време на европредседателството България не направи някакви съществени политически неточности, макар че се беше захванала с един много лютив проблем – казусът за така наречен Западни Балкани и неговата бъдеще интеграция “, добави още проф. Галунов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР