ГЕРБ е покрила разходите си за местните избори, възлизащи на

...
ГЕРБ е покрила разходите си за местните избори, възлизащи на
Коментари Харесай

Разходите на ГЕРБ за местния вот са покрити от данъкоплатците

ГЕРБ е покрила разноските си за локалните избори, възлизащи на повече от 2 млн. лева, напълно с пари от държавната дотация – другояче казано, с парите на данъкоплатците. Това излиза наяве от доклада на партията за предизборната й акция, който Сметната палата разгласява през днешния ден.

В документа написа, че ръководещите са набрали средства в размер на 2 011 497.89 лева Всичките тези пари, до стотинката, са отпуснати на ГЕРБ под формата на държавна дотация, на каквато партията има право в качеството си на парламентарна политическа мощ.

От ГЕРБ, които другояче се хвалят с членска маса от близо 100 000 души, не са отчели и левче доход за предизборната акция от членски импорт. Това значи, че или партията не събира подобен, или не желае да го харчи за акцията. И двата разновидността са еднообразно неуместни, защото от партиите се чака да бъдат подкрепяни от своите симпатизанти с някакви минимални суми, с които да покриват присъщите си разноски – най-много, предизборните акции.

Същата е картината и във връзка с даренията. По концепция на Движение за права и свободи, която ръководещите драговолно възприеха, през 2019 година беше въведено правилото, че партиите ще могат да получават неограничени суми от компании и неправителствени организации. Такива обаче въобще няма в доклада на ГЕРБ. Това най-вероятно значи, че хората на Бойко Борисов са се пазили да не взимат публично дарения, с цел да не се изложат на офанзиви, че след изборите ще би трябвало да се отблагодаряват на корпоративни спонсори. Странното е, че партията не е получила дарения даже и от физически лица – от свои членове, симпатизанти и претенденти.

Иначе цялата набрана сума за предизборната акция е била изхарчена до стотинката. По-голямата част от парите – 1 164 635.47 лева, са отишли за рекламни материали от вида на плакати, флаери, диплянки, брошури и други За медийни услуги са дадени 446 570.16 лева За обществени събрания, концерти и други всеобщи мероприятия партията е изразходвала 145 696.02 лева

Управляващата партия, която другояче обича да си прави реклама с дарения за църкви, манастири и други, този път е отчела като разноски за дарения скромната сумичка от 30 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР