„ГЕРБ е длъжна като победител и първа политическа сила да

...
„ГЕРБ е длъжна като победител и първа политическа сила да
Коментари Харесай

Митов: ГЕРБ тепърва ще бъде фактор

„ ГЕРБ е длъжна като победител и първа политическа мощ да направи оптималното, транспарантно изпитание да сформира кабинет. Дължим го на повече от 840 хиляди български гласоподаватели. При всички положения ние подобен опит ще създадем. За мен водачът на партията, спечелила изборите, би трябвало да е претендент за министър председател. Какви имена ще бъдат препоръчани, следва да разберем. Решението ще бъде взето в диалог. Борисов умее да слуша и да чува, и няма никакво подозрение, че решението за имената, които ще бъдат препоръчани, ще бъде взето в границите на полемика вътре в партията”.

Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” по Даниел Митов, народен представител от бъдещата парламентарна група на ГЕРБ-СДС.



„ ГЕРБ се утвърди като дясната партия в България. Изгради потенциал за ръководство. ГЕРБ занапред ще бъде фактор в българския политически живот със промяната на поколенията. За да бъде устойчива една партия, тя би трябвало да показва непоклатимост, резистентност и дарба даже да бъде в съпротива, когато се постанова. ГЕРБ е построила сходен потенциал, стои добре и в чужбина”, уточни Митов.

„ В една зряла народна власт постоянно са вероятни отстъпки. Партиите би трябвало да могат да отстъпват една на друга избрани позиции, с цел да има баланс в парламента”, посочи депутатът.

„ Ненапразно като министър-председател Бойко Борисов дава опция част от комисиите да бъдат управлявани от опозицията”.

„ Този парламент е доста комплициран. Противопоставянията вътре за жалост са остри. Иска ми се всички партии да стартираме да си приказваме обикновено. В момента езикът е доста претрупан с ненавист, която не е потребна. Една страна с викове не се ръководи ”, разясни Митов.

„ Аз съм бил в такава позиция, на корав опозиционер, принадлежащ на общественост на мощните думи, на етикетите, на телевизионните присъди. В един миг се оказва, че действителността е напълно различна”, акцентира Митов.



„ Истината е, че в българската парламентарна традиция всякога, когато най-голямата партия, за която са дали своят вот хората, бъде заобикаляна, нещата в никакъв случай не завършват добре”, съобщи депутатът и даде като образци кабинетите на Беров и Орешарски.

„ Разбира се има хора, които желаят смяна, само че повече от една четвърт желаят министър-председателят Борисов да резервира властта”, сподели Митов.

„ Няма никакъв проблем ГЕРБ да бъде както в ръководство, по този начин и в опозиция”.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара Водещи--> --> Не пропускайОбратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКакво разкри актрисата в свое изявление " Знаех, че ориста ни е да бъдем дружно ", написа артистът в пост в ИнстаграмПотегляме на следващото виртуално пътешествиеВластите ускориха ограниченията за сигурност в МинесотаУченик откри огън по полицаиNuance създава технологии за гласово разпознаванеПреди Mercedes да дръпне покривалото от новия модел, дано се върнем към един от най-емблематичните SL модели в историята.Разпоредено е да бъдат подхванати всички противоепидемични меркиДепутатите резервираха минута безмълвие в памет на брачна половинка на английската кралица, а след това приказваха за заслугите муГрози ги глоба от 20 до 50 лвЕскадрените миноносци " Рузвелт " и " Доналд Кук " ще влязат във водите на 14 и 15 априлПолицията е претърсила стаята му, само че не е разкрила нищо съмнително, нито пък той да е взел със себе си някакви вещиНад 300 пожарникари, 70 коли и хеликоптер са на мястото, като се изпомпва и вода непосредствено от река НеваЗдравният министър Костадин Ангелов разпореди инспекция по случаяАтанас Добрев: Предлагаме до 200 пъти по-висока скоростДа подпомогнем идеята за предварителна защита на занемаряване на бебета и дребни деца
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР