ГЕРБ доста се промени и управлението, особено в условията на

...
ГЕРБ доста се промени и управлението, особено в условията на
Коментари Харесай

И Цветан Цветанов заговори за оставка и предсрочни избори


„ ГЕРБ много се промени и ръководството, изключително в изискванията на пандемия та. Кабинетът не усети пулса на публичния интерес. Трябваше да има разговор. Затова хората останаха с чувството, че властта е заинтригувана единствено от оцеляването си... Този митинг стартира като честен, само че бездействието на кабинета го трансформира в политически... Нито една политическа мощ няма да получи дял от този митинг... Ситуацията излиза отвън надзор “. Това разяснява пред БНР Цветан Цветанов , ръководител на Евро-атлантическия център за сигурност. 

Той акцентира, че на този митинг има най-вече млади, образовани и интелигентни хора, които желаят да трансформират протичащото се.

„ При загуба на публично доверие разновидността е предварителни избори. Влизаме в предизборна обстановка... Колкото повече се забавяме, толкоз повече ще се основава опълчване сред обществото, сред институциите. Това ще е нездравословно за страната. Трябва да поправяме доста в управническия си метод “. 

Според Цветанов трябва да има консолидиране на парламентарно болшинство, което да е поръчител за господство на закона: 

„ Трябва да се фокусираме върху опцията за предварителни парламентарни избори и да се излъчат хора, които да могат удовлетворят настояванията на митинга... Трябва да върнем престижа на парламентаризма. Парламентаризмът дава опит и опция да чуеш особеното мнение “. 

Пред стратегия „ Хоризонт “ Цветан Цветанов  обяви, че новият му политически план ще бъде основан на 27-и септември. 

„ Името ще е обвързвано с евро-атлантическия път, който чертаем, без конкуренция. Към плана интерес имат и хора от ГЕРБ, почтени и същински хора, които подкрепяха политическа партия ГЕРБ... Важно е не да приказваме единствено за през днешния ден, а да чертаем един небосвод, защото българските жители желаят вероятност, а не спешно оцеляване. Трябва да има обединяване на нацията и разговор с институциите “. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР