ГЕРБ днес се заядоха с премиера Кирил Петков на тема

...
ГЕРБ днес се заядоха с премиера Кирил Петков на тема
Коментари Харесай

Митов се заяде с премиера за Шенген

ГЕРБ през днешния ден се заядоха с премиера Кирил Петков на тематика Шенген. 

Защо не браните позицията на страната ни за Шенген, попита Даниел Митов по време на брифинг в Народното събрание.

Митов разгласи, че мотивът за брифинга е импровизацията на премиера. " Истината е, че България е изпълнила критериите за участие в Шенгенското пространство. Правителствата досега са бранили тази позиция. Има няколко към този момент апела и от Екологичен потенциал, както и решение на Европейска комисия, с които се приканва Съветът на Европейски Съюз да вземе решение за включване на България в Шенген. Това е ясно, че е България е изпълнила критериите и няма по какъв начин всички тези институции Екологичен потенциал, Европейска комисия и останалите държави-членки на Шенгенското пространство, всичките по едно и също време да бъдат излъгани, както твърди министър-председателят пред своя холандски сътрудник ", съобщи още Митов, представен от БГНЕС.

Той изрази вяра министър председателят да уведоми своя сътрудник за растежа на контрабандата.

" Надяваме се, че министър-председателят е уведомил за растежа на противозаконните мигранти, които минават през територията на България. Ето това е в месечната информация по отношение на миграционната конюнктура в България. От тук може да се наблюдава наклонността. Нашите западни сътрудници виждат и усещат засиления миграционен напън на мигранти, които минават през територията на България, който беше съвсем нулев, до момента в който управляваше ГЕРБ ", съобщи още Митов.
Според него, ако Петков не е уведомил своя сътрудник, значи го е излъгал.

Екатерина Захариева съобщи, че е станало наклонност министър председателят да отиде в Брюксел и да очерня репутацията на България. " Това не е методът да построи доверие с неговите сътрудници министър председатели от Европейски Съюз или с комисари ", сподели тя. Депутатът от ГЕРБ съобщи, че България до момента е имала поредни позиции, тъй като без значение кой е министър-председател българските жители чакат да бъдат в ядрото на Европейски Съюз.

Според нея казвайки, че България е била изпълнила уговорките единствено на хартия, нарушава интереса на българските жители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР