ГЕРБ денонсира коалиционното споразумение в частта му с доброволните формирования,

...
ГЕРБ денонсира коалиционното споразумение в частта му с доброволните формирования,
Коментари Харесай

Нов раздор във властта: Патриотите обявиха, че ГЕРБ са денонсирали коалиционното споразумение

ГЕРБ денонсира съдружното съглашение в частта му с доброволните формирования, обявиха от " Обединени патриоти " и желаеха управлението на ГЕРБ да отговори има ли смяна в желания от тях сътрудник за ръководство.

Този брифинг е в резултат на внезапно променената позиция на ГЕРБ в зала, с помощта на която от Закона за Министерство на вътрешните работи отпадна опцията за основаване на доброволни формирования, чиято съществена цел беше да се борят с битовата престъпност в помощ на Министерство на вътрешните работи, разгласи съпредседателят на ПГ " Обединени патриоти " Искрен Веселинов пред медиите в наличието на цялата група.

Той уточни, че това е отдавнашно виждане на " Обединени патриоти ", залегнало в управническата стратегия, доказано на съдружен съвет с ГЕРБ. Веселинов означи, че текстовете, които е трябвало да бъдат гласувани, са реализирани в границите на съвсем едномесечен разговор с ГЕРБ.

" Днес в зала ГЕРБ отстъпиха от този консенсус, повлияха се от една провокация на Движение за права и свободи, която беше добре проведена, и на процедура за нас едностранно денонсираха съдружното ни съглашение ", съобщи съпредседателят на ПГ " Обединени патриоти ".

" Има ли смяна в желания от тях сътрудник за ръководство ", зададе той въпрос към управлението на ГЕРБ. Веселинов попита и дали ГЕРБ отсега нататък ще извършват съдружното си съглашение с " Обединени патриоти " и ще ръководят по утвърдената стратегия или " ще продължат да бонифицират Движение за права и свободи и да им правят услуги, които не им се поставят ". " Ако е по този начин, им предлагаме да официализират връзката си с Движение за права и свободи, а ние да излезем от ръководството ", съобщи Веселинов.

Той разяснява още, че от " Обединени патриоти " се усещат освободени от всевъзможни задължения да поддържат самодейностите на ГЕРБ в Народното събрание, най-малко до момента в който не получат отговори на въпросите си. " Няма да търсим ГЕРБ за последващи съдружни препоръки, оставаме самодейността в тях ", съобщи още той.

" Флиртът с Движение за права и свободи за нас постоянно е бил забележим, само че сме се стремили да го ограничаваме като нездравословен за страната ", разяснява Искрен Веселинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР