ГЕРБ дава Бойко Рашков на съд, става ясно от позицията

...
ГЕРБ дава Бойко Рашков на съд, става ясно от позицията
Коментари Харесай

ГЕРБ дава Бойко Рашков на съд

ГЕРБ дава Бойко Рашков на съд, излиза наяве от позицията на партията. Причината са следващите обвинявания на вътрешния министър, които той насочи през днешния ден по адрес на ГЕРБ и Борисов.

Ето и позицията на партията:

За следващ път и хвърля в публичното пространство обвинявания без да уточни доказателества за тях! Ето за какво ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека потвърди изказванията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!

Бизнесът банкрутира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, приходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за следващ път се пробва да отклони публичното внимание от проблемите на деня, с дейни мероприятия, тъй като по този начин му е наредил началникът му Румен Радев.

Рашков няма право да влияе над проверяващите служители на реда, а това прави от самото начало.

ЗМВР

Чл. 15,

(1) Дейността по следствие на закононарушения се реализира от проверяващи служители на реда и други полицейски органи при изискванията и по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.

(2) На проверяващите служители на реда не могат да се разпореждат други действия отвън активността по следствие на закононарушения.

(3) При реализиране на своите пълномощия проверяващите органи по член 52, алинея 1, т. 2 и 3 от Наказателно-процесуалния кодекс вземат решения по вътрешно разбиране, учредено на обективно, всестранно и цялостно проучване на всички условия по делото, като се управляват от закона.

(4) Писмените инструкции на прокурора по следствието са наложителни за проверяващите органи по член 52, алинея 1, т. 2 и 3 от Наказателно-процесуалния кодекс.

(5) Горестоящите ръководители нямат право да дават инструкции за осъществяването на дейности по следствието и за съставянето на писменото мнение, както и по какъвто и да е различен метод да се намесват в следствието.

(6) Взаимодействието на проверяващите служители на реда с другите полицейски органи на Министерство на вътрешните работи се урежда със заповед на министъра на вътрешните работи.

(7) (Нова - Дъждовни води, бр. 97 от 2017 г.) Разследващите служители на реда подлежат на наложителна първична професионална подготовка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР