ГЕРБ, БСП и ДПС предлагат отмяна на машинното гласуване, за

...
ГЕРБ, БСП и ДПС предлагат отмяна на машинното гласуване, за
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Ако ще въвеждат хартиени бюлетини, поне да запазят машинното броене

ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оферират анулация на машинното гласоподаване, с цел да махнат флашките и да няма машинен протокол, а разписките да се броят ръчно. Какъв е смисълът да има машинно гласоподаване, само че не и машинно броене? Това ще докара до голямо количество неточности и сбъркани протоколи. Ако ще вкарват хартиени бюлетини, най-малко да запазят машинното преброяване. Това сподели Мартин Димитров от " Демократична България " пред NovaNews.

" Имам предложение - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да отидат ревизират персонално разписките от машините, преди да настояват, че има неточности. ЦИК не откриха нарушавания, само че дано те ревизират още три пъти ", сподели той.

Депутатът дефинира като " смешни " изказванията на Българска социалистическа партия за това, че им е предлаган код.

" ЦИК даваше достъп до главния код на всяка партия. От Демократична България отидохме, а тези, които основават интриги, не отидоха. Не можаха да покажат нито една неточност от машините. Когато флашка дефектира, се появява малоумен надпис " Дневникът е фалшифициран ", който IT експертите са сложили. Трябвало е да написа " сменете флашката развалена е ", сподели още Мартин Димитров.

Според него в случай че " Възраждане " желаят закриване на " Информационно обслужване ", би трябвало да предложат опция. " Ако нямаме проблем със сегашните машини, за какво да купуваме другите? Проблемът е, че хартиената коалиция желаят да няма машинно гласоподаване през пролетта. Попълването на бюлетина и след това сканиране е по-добър вид от единствено книжен избор. Но по кое време ще се купят машините и докога ще се вкарат? Бихме го разискали доста съществено ", уточни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР