ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти са четирите партии, които

...
ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти са четирите партии, които
Коментари Харесай

При избори днес ГЕРБ води на БСП, 4 партии в ЕП

ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединените патриоти са четирите партии, които биха излъчили представители от България в Европарламента на евроизборите тази пролет, сочи изследване на " Барометър България ", извършено измежду 812 души в интервала 12-14 януари.

Според данните ГЕРБ ще събере 20,3% от евровота, а Българска социалистическа партия - 18,5%. Следват Движение за права и свободи с 6,6% и Обединените патриоти с 6,2%.

При по този начин дадената поръчка от интервюираните това би довело до 6 места за ГЕРБ в идващия Европарламент, 5 за Българска социалистическа партия, за Движение за права и свободи - 3 или 4, а за Обединени патриоти -между 2 и 4.

При двете по-големи партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, се следи поддръжка за листите им от обичайните им гласоподаватели, които биха ги подкрепили и на национални избори.

И при допитване за изборите за Народно заседание разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия още веднъж се резервира към 2 % - 22,3% против 20,1%. Прави усещане обаче, че при възможен парламентарен избор Обединените патриоти са трета политическа мощ със 7,6% от вота, а Движение за права и свободи - четвърта, с 6,2%.

Към момента останалите партии не прескачат 4-процентовата преграда.

Ако през днешния ден се проведат избори за Народно заседание 52% от българите декларират, че изрично биха отишли до урните, а други 10% дават отговор с " по-скоро да ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР