ГЕРБ безспорно спечелиха местните избори по нечестен начин и са

...
ГЕРБ безспорно спечелиха местните избори по нечестен начин и са
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: ГЕРБ спечелиха изборите нечестно и са моралният губещ

" ГЕРБ несъмнено завоюваха локалните избори по непочтен метод и са моралният губещ в играта. Видяхме една бездействаща власт - гласовете се купуваха намерено по площадите и тротоарите ", посочи социологът Кънчо Стойчев в утринния блок на Би Ти Ви.

Той изясни, че даже хората да не са си сменили политическите възгледи, гласоподавателите от двете страни желаят смяна в модела на ръководство.

Според Стойчев няма щета в това да има моментни обединявания за възстановяване на изискванията в страната.

Той счита, че сега няма ясно посланичество на десните хора в България, а има задоволително представители на либералите.

От своя страна политологът Даниел Смилов разяснява, че резултатът от локалните изборите е посочил, че болшинствата, с които ГЕРБ ръководи сега, не са най-стабилните или одобряваните от хората.

По-думите му отливът от гласове в ръководещата партия идва от това, че през 2015 година ГЕРБ се коалира с Реформаторския блок за София, а на тези избори се сплотява с Вътрешна македонска революционна организация.

" Едни хора решиха, че обстановката е толкоз нетърпима и взеха решение, че е нужно да се гласоподава за Мая Манолова, с цел да се започва разпад на ръководството. Други решиха, че не са чак толкоз неприятни нещата. Това не значи, че гласоподавателите са сменили политическата си идеология ", изясни той.

Освен това Смилов акцентира, че у нас не е определящо дали си първа партия. По думите му е значимо с какви сътрудници се ръководи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР