ГЕРБ анализира изборните резултати на национална среща в София, в

...
ГЕРБ анализира изборните резултати на национална среща в София, в
Коментари Харесай

Новоизбраните кметове от ГЕРБ участваха в национална среща

ГЕРБ проучва изборните резултати на национална среща в София, в която участваха и новоизбраните кметове. От партията регистрираха, че са първа политическа мощ на вота с най-вече кметове и общински съветници. Премиерът Бойко Борисов подлага на критика " Демократична България ", че не са подкрепили Йорданка Фандъкова на балотажа в София. А Росен Плевнелиев заприказва за идна генералска борба сред президента и премиера.

Дни след разплитането на интригата на тези локални избори, министър председателят акцентира на достиженията и отсрочи рецензиите към своите за загубите на някои места в страната. Провокиран от чутото от ляво, че стартира смяна и от изказванията на анализатори, че ГЕРБ се пропуква, Борисов застана на сцената дружно с определените кметове.
Бойко Борисов - министър-председател и водач на ГЕРБ: Как наподобява пропуканият ГЕРБ?! По техните разбирания, в случай че в този момент излезем навън, това ще е огромен митинг.
Премиерът остро атакува градската десница.
Бойко Борисов: Много съм наскърбен от нашите другари, ние би трябвало да спрем да ги назоваваме десница. Това са някогашните деца, внуци на алената номенклатура. Кое ви хареса Мая повече? Нищо неприятно не споделям за дамата. Срещу мутрата ли е Фандъкова, какво е? Или диктаторът? Да подкрепиш против десните партии съперника си и то какъв, който защитаваше Орешарски, бе. Колеги, до там ли паднахте?
Борисов не разгласи какви промени предстоят в партията.
Бойко Борисов: Няма през днешния ден да ви се карам. И бях предизвикан да направя тази среща, тъй като употребявайки случаите, в които се събираме, аз ви се карам. И тези насреща стартират да си мислят, че са някаква опция, нещо по-силно. Ми ние с тая войска, в случай че им създадем едни предварителни избори в този момент? 870 000 на 400 какво ще стане?  © БГНЕС
В изявление на форума Росен Плевнелиев насочи вниманието към президентския и парламентарния избор през 2021 година.
Росен Плевнелиев - президент /2012-2017/: Ще има генералска борба сред генерала президент и генерала министър председател. Аз запитвам - за какво би трябвало да е генералска тая борба. Според мен същинската борба ще бъде не генералска, а борба на полезностите.
Плевнелиев сподели, че не е бил и няма да става член на ГЕРБ, само че е за единството на дясноцентристките сили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР