Герасим Цветков е рожденик на 29 февруари. Той е на

...
Герасим Цветков е рожденик на 29 февруари. Той е на
Коментари Харесай

92-годишен дядо от Монтана празнува своя 23-ти рожден ден

Герасим Цветков е рожденик на 29 февруари. Той е на 92 година, само че е чествал раждането си едвам 23 пъти.
Той е измежду малцината, които са родени през февруари на 29 февруари. Герасим е 92-годишен, само че имал шанс майка му да го роди на полето на 29 февруари през далечната 1928 година „ На рождения ден не се работи. Само празнуване и това е “, сподели Герасим пред екип на Нова телевизия.
Така 23 пъти до момента, само че дядо Герасим има малко забележки към тази нежна младежка възраст. „ Аз в този момент и не слушам малко “, сподели още той.
Като по-млад спазвал предписание за празнуване на рождените дни. „ Щом го няма, не го чествам. Празнувам го, когато съм роден, а другите дни стоят настрани “, съобщи Герасим.
В разгара на силите си бил прецизен стрелец, работил и в строителството, има и орден за отличен занаятчия на мозайката. Сега без работа не може и се гордее, че може да прави съвсем всичко в двора на село.
За 93-ия си рожден ден, дядо Герасим е планувал да почерпи близки и съседи, само че и когато няма 29 февруари в календара, роднините му постоянно го изненадвали. „ Винаги, всяка година на 28 февруари против 1 март се събираме, честитим му и му споделяме, че даже и да няма рожден ден, си го има. Между последната и първата секунда му даваме подаръка “, сподели неговият наследник Огнян.
Възрастният мъж се надява и след четири години още веднъж да почерпи. „ Аз му поисквам доста здраве, доста благополучие, доста шанс и да си остане все по този начин добър човек “, съобщи правнучката му Жени Димитрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР