Георги Величков триумфира в последния турнир за сезона от календара

...
Георги Величков триумфира в последния турнир за сезона от календара
Коментари Харесай

Георги Величков спечели финалния Мастърс, Брандо с рекорден сенчъри брейк

Георги Величков победи в последния шампионат за сезона от календара на българска снукър федерация. Георги завоюва финалния „ Мастърс “, където вземат участие играчите от топ 16 в ранглистата.

На финала Величков надви над своя максимален противник Братислав Кръстев с 5:4 фрейма и по този метод си върна за загубата във финала на Републиканското състезание по снукър.



Двубоят стартира с превес на Георги, който поведе с 4:1 преди Брандо да изравни за 4:4. В този миг обаче Величков сподели забележително самообладание и съумя да продължи започнатото, и да довърши мача до края за успех в шампионата. Рефер на дуела бее Деян Станев.



Братислав Кръстев обаче ще запомни този шампионат с едно рекордно достижение в историята на българския снукър. Брандо осъществя брейк от 138 точки, което е най-високият брейк в българския снукър. Именно Братислав Кръстев държеше до момента върха за максимален брейк от 124 точки в шампионат към календара на БСФ.

Георги Величков и Братислав Кръстев играха на край на последните 6 шампионата от календара и демонстрираха най-голямо неизменност през целия сезон. В полуфиналите Брандо и Георги се оправиха с младите гении Виктор Илиев и Александър Хубанов след победи с по 4:2 фрейма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР