Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир от календара на БФСнукър

...
Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир от календара на БФСнукър
Коментари Харесай

Георги Величков спечели седмия ранкинг турнир по снукър без загубен фрейм

Георги Величков завоюва седмия ранкинг шампионат от календара на БФСнукър без изгубен фрейм. Величков сподели, че карантината не му е повлияла и записва безапелационно шестия си триумф за сезона. На финала той се оправи с Теодор Чомовски в 4 фрейма. Рефер на срещата бе Цветелина Минкова.

Изненадата в шампионата пристигна от присъединяване на световноизвестната съдийка Десислава Божилова, която мина груповата фаза и отпадна на четвъртфиналите от младия гений Максим Костов. Някои от водещите играчи като Братислав Кръстев и Жан Лаушман пропуснаха шампионата поради задължения. Виктор Илиев прибра трофея за максимален брейк в шампионата, реализирайки поредност от 74 точки.

Следващият шампионат от календара на БФСнукър ще се състои на 25 и 26 юли и ще се играе в същия формат като Шампионската лига по снукър. Републиканското състезание по снукър ще бъде на 12 и 13 септември, а седмица по-късно е националния шампионат за младежи.

На 4 и 5 юли ще се организира един по-различен шампионат по сходство на "Shoot Out " шампионата на международната федерация. Организатори ще бъдат реферите на международната федерация Десислава Божилова, Пролетина Величкова и състезателен клуб "Академията " - Дианабад, като всеки искащ може да се запише за присъединяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР