Георги Ванков от гр. Габрово спечели третото издание на кампанията

...
Георги Ванков от гр. Габрово спечели третото издание на кампанията
Коментари Харесай

22-годишен младеж от Габрово е Най-добрият млад шофьор на 2020

Георги Ванков от гр. Габрово завоюва третото издание на акцията на СБА "Най-добър млад водач на България ".

Младежът, който ще получи чисто нов автомобил Jeep за 12 месеца, победи изрично останалите в оказването на първа помощ на потърпевш при тежко ПТП. Той сподели забележителни познания и при тестване за събиране комплект здравна аптечка с най-бързо време.

Втори приключи Сашо Костадинов на 23 години от с. Момина Клисура, който получи 2000 лева под формата на ваучери за гориво.

На трето място се класира Йордан Тодоров на 22 година от София и бе награден с електрически скутер, обезпечен от СБА.

Георги, Сашо и Йордан ще бъдат тримата представители на България в идното европейско съревнование за млади водачи в Полша.

В българското съревнование тази година участниците трябваше да преминат през няколко тествания с шофиране, измежду които майсторско ръководство на МПС и „ стресово “ трасе с непредвидени трудности. Накрая финалистите се изправиха в оспорвана борба за промяна на гума по групи.

Кампанията „ Най-добър млад водач на България “ се организира под егидата на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и с поддръжката на Главна дирекция „ Национална полиция “, Пътна полиция, Български Червен кръст и Столична община. Финалното събитие на самодейността се реализира по време на Писта София 2020.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР