Георги Вангелов и Даниел Александров са тазгодишните носители на поясите

...
Георги Вангелов и Даниел Александров са тазгодишните носители на поясите
Коментари Харесай

Георги Вангелов и Даниел Александров спечелиха поясите на "Дан Колов – Никола Петров"

Георги Вангелов и Даниел Александров са тазгодишните носители на поясите на Дан Колов и Никола Петров в едноименния шампионат по битка, който завърши през днешния ден в Русе.

Александров завоюва единственото злато за България при класиците, а Вангелов взе бронз в свободния жанр.

За свое огромно отчаяние, Даниел Александров не съумя да се изправи на финала против огромния си противник - двукратния международен първенец Роман Власов. Руският герой не взе участие заради лекарска възбрана и българинът завоюва успеха служебно.

" Малко и ме е гняв, тъй като не съумях да направя финалната среща, само че се надявам на огромно състезание да се сбъдне това нещо и да надвия най-хубавия в категорията. Най-важното, към което се стремим тази година, е международното състезание, тъй като там се раздават квоти за олимпиадата ", сподели Александров след награждаването.

След дълго неявяване от тепиха поради контузии, Георги Вангелов се пребори за бронза при 57-килограмовите в свободния жанр.

" Поясът по принцип се дава на първенеца, само че по този начин се случи, че аз бях единственият медалист в свободната битка и по тази причина го дадоха на мен. Надявам се следващата година да стана първенец и да взема още един път пояса, този път в действителност подобаващ ", добави Вангелов.

На шампионата българите взеха още четири медала - сребро за Тайбе Юсеин и Айк Мнацаканян, и два бронза за Константин Стас и Милослав Методиев.
Тайбе Юсеин завоюва сребро на " Дан Колов - Никола Петров " Утре Даниел Александров ще спори за купата при 77-килограмовите на класическия жанр
Купата за най-добре показала се българска състезателка отиде за втора поредна година при международната шампионка Тайбе Юсеин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР