Георги Вангелов и Ахмед Магамаев ще спорят за титлите на

...
Георги Вангелов и Ахмед Магамаев ще спорят за титлите на
Коментари Харесай

Двама наши борци на финал, жените с 3 медала в Истанбул

Георги Вангелов и Ахмед Магамаев ще спорят за купите на мощния шампионат " Яшар Догу " в Истанбул. При 57-килограмовите Вангелов реализира три победи досега Ц механически туш над туркменистанеца Сеидов. А по-късно се оправи с двама азери Ц Ибрахимов с 10:3 и Кашалов Ц 2:2. Така в следобедния сеанс Вангелов ще спори за купата с узбека Абдулаев. В същата категория Микяй Наим загуби на старта от руснака Константин Петер (Русия). А Владимир Дубов стартира с триумф против азера Едишерашвили, само че по-късно загуби от Кашавалов, също от Азербайджан, с 3:4 и отпадна.

При 86-килограмовите Ахмед Магамаев също реализира 3 триумфа. Стартира с механически туш над турчина Кагрикан, а след това преодоля азерите Нурмагомедов с 10:7 и Хасанов с 11:7. За купата натурализираният у нас дагестанец ще излезе по-късно през днешния ден против турчина Салим Яшар. Борислав Новачков, който се върна на тепиха след 3-годишно спиране, загуби инфаркно на старта в кат. до 65 кг. Европейският вицешампион от 2017-а до последните секунди водеше с 2:1 против турчина Ченгизхан, само че 8 сек преди края домакините оспориха обстановка, по този начин реферите дадоха 2:3 за съперника му. В кат. до 70 кг Михаил Георгиев загуби на старта от азера Мустафаев с 0:10. Днес в кат. до 74 кг на тепиха излизат Али Умарпашаев против Овезмирадов (Туркменистан), а Мирослав Киров ще се бори с Гаджимурад Омаров (Азербайджан).

Трикратната европейска шампионка за девойки Миглена Селишка ликува с купата при 50-килограмовите. На финала нашето момиче надделя представителката на домакините Евин Демирхан с 2:1. Преди това сребърната медалистка от Евро 2019 се оправи с Ерге Айнур (Турция) с 4:2, а на полуфинала прегази Емили Чирику (Молдова) с 10:0. При 57-килограмовите две българки се качиха на почетната стълбичка. Биляна Дудова взе сребро, а Мими Христова се окичи с бронз. Жребият дефинира двете да се срещнат още на старта, като Дудова завоюва с 6:4. След това Биляна надделя на полуфиналите Альона Колесник (Азербайджан) с 5:1, а в решителната среща отстъпи пред опитната Емес Барка (Унгария) със 6:7. В дребния край за бронза Мими Христова съкруши Колесник с 12:2. В кат. до 68 кг София Георгиева загуби на старта от азерката Нетреба. Днес конкуренцията продължава с останалите категории. На шампионата стартираха над 250 борци от 20 страни. Състезанието е първа инспекция за новия сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР