Георги Тодоров ще остане треньор на Левски и през следващия

...
Георги Тодоров ще остане треньор на Левски и през следващия
Коментари Харесай

Сираков оставя Тодоров за треньор и поема селекцията в "Левски"

Георги Тодоров ще остане треньор на " Левски " и през идващия сезон. Това разгласи притежателят на клуба Наско Сираков. Вчера Тодоров разгласи, че има предпочитание да изкара оставащите 4 мача на " сините " до края на шампионата, след което да се отдръпна. Все отново наставникът си остави малка врата, че в случай че бъде необходим на клуба, ще остане.

" Георги Тодоров е старши треньор и на никой да не му минава през главата да го брои за краткотраен. От доста години знаете, че в случай че се наложи и видя, че един треньор не прави тази работа, която аз смятам, че е вярна в " Левски ", стискаме си ръцете или не си ги стискаме, само че си потегля. На този стадий Гошо си прави съвършено нещата. Той ще стартира и идващият сезон ", сподели Сираков пред ТВ+. Собственикът добави, че към този момент той поема функционалностите на състезателен шеф след освобождението на Ивайло Петков. " Не се тормозя от това аз да направя селекцията по простата причина, че съм го правил доста пъти. Ще разберете в идващите един-два месеца, че ще има много промени. Но при всички положения, съгласно мен, нямаме подобен капацитет, който да дава отговор на желанието на " Левски " за добър футбол, да играем единствено с българи ", сподели мощният човек в клуба. Той заяви, че ще предложи и пост на досегашния капитан Живко Миланов, който преди дни се отхвърли от футбола по здравословни аргументи, само че първо щял да го остави да си почине и да си поизчисти главата.

Сираков призна още, че сега най-големият проблем за " Левски "  са били настоящите отговорности, насъбрани от януари насам към футболисти, личен състав, ДЮШ. " Това е най-тежкият воденичен камък, който сега тежи на врата на клуба ", съобщи той.

Вече са подхванати и действителни дейности, с цел да се изиска помощ от страната за слагане на козирка на Сектор А на ст. " Георги Аспарухов ". " Мисля, че има безусловно схващане в лицето на премиера, който в действителност оказва помощ на доста клубове, както и на пловдивските тимове. Надявам се в доста къси периоди (б.ред. - да се случи това). Дали сме всички документи, разглеждат се и да имаме позитивно решение ", изясни Наско Сираков.

Главната негова борба в идващите дни обаче ще е за нов контракт за тв правата. " Аз персонално считам, че всички клубове в България би трябвало да взимат много повече пари от телевизионни права. Така, както е на всички места по света. Имах индикации, че може да се случи това, което се случи преди три дни, а точно безусловно подмолно, скрито да се стигне до сключване на един нов петгодишен контракт, който безусловно заробва освен " Левски ", а и всички останали клубове. Разбира се, в случай че този финансов спор се води от една страна от " Левски " и ЦСКА, а за какво не и " Ботев ", и " Локомотив " (Пловдив), които също съгласно мен са в огромна степен ощетени, вероятността за триумф се усилва. Но мога да ви уверя, че " Левски " е подготвен да води тази борба и безусловно самичък. В интерес на истината, какъв брой са клиентите на " Диема "? Това е може би една от най-строго защитаваните секрети в страната! Мисля, че оттова би трябвало да се тръгне. Таксата е поскъпнала с 80%, а ни убеждават (б.ред. - от БФС), че идващите пет години са извоювали такива финансови параметри, с които надали не футболът ще цъфне и ще върже. Реално видяно в международен мащаб може би 50% от бюджета на един клуб се покрива от телевизионни права. В " Левски " до този миг е 2,5%. Не споделям, че незабавно би трябвало да стигнем до 50%, само че при всички положения, в случай че телевизионните права са наши, ще реализираме в пъти по-добри резултати ", сподели остро Сираков.

Той обаче не спря дотук с офанзивата си към управлението на БФС и " Нова броудкастинг груп ": " Тук се случва нещо типично по български - без да бъде разгласен подобен търг, без тези, чиито права се продават действително. Приказките на футболния съюз, че телевизионните права били техни, са за наивници. Да им обясня, че това е долна неистина! Телевизионните права, продуктът, който се продава, е на всеки един клуб. Наши са, а те са само приносители и оторизирани да продават този артикул. Да не живеят с концепцията и с мисълта, че тези права са техни! В един миг ние разбираме след провеждането на следващия Изпълком от членове, които от осем месеца са във фактическа оставка, тъй като подадоха групова оставка още октомври предходната година. Подписват някакъв контракт за пет години напред, като имаме още една година от остарелия контракт и за шест години напред нещата са завършили! И да ни убеждават по какъв начин в условия на пандемия надали не са ни създали най-страхотната услуга. Това няма по какъв начин да стане, няма по какъв начин да продължи! Най-нормалното беше, откакто е имало подобен спор предходната година, да седнем на една маса. Не да водим войни и борби, а да седнем на една маса с малкия екран, със притежателя на малкия екран, с члена на Изпълкома, със притежателя на компанията, която държи правата, със притежателя на футболния клуб, той е един и същи човек (б.ред. - Кирил Домусчиев) и да ги обсъдим тези неща ".

Сираков даде и ултиматум:  " Левски " може да стигне и до прекаленост. Ако през идната седмица няма съществени диалози на тази тематика, изрично декларирам, че другата седмица камери на " Нова телевизия "  няма да бъдат позволени на стадион " Георги Аспарухов ". Готови сме да понесем всички последици от едно такова деяние! Не заплашваме безусловно никой, само че просто се вижда, че няма чуваемост, няма никакво схващане. А сядайки на една маса и казвайки всяка една от страните своите искания и условия, постоянно може да се стигне до схващане ".

Той също по този начин изложи и забавна версия - че БФС не е бил договарящ за смяната на името на Първа лига в Ефбет лига. " Чувам нещо, не съм сигурен дали е по този начин, само че желая да попитам президента на футболния съюз (б.ред. - Михаил Касабов) дали е истина, че парите, които се заплащат за името на Първа лига, а точно Ефбет лига, които слушам, че са сред 1,5 и 2 млн., че договорът е подписан сред компанията и " Нова телевизия "? Ако това е истина, то това е безусловно следващото безсрамие и безспорен казус в международната футболна история! Защото действително тези пари отново са пари на клубовете, на Професионалната лига. Понеже господин Домусчиев сигурно има извънредно положителни юристи, аз съм сигурен, че има контракт, който му дава правото да продава името на лигата. Но който е подписал подобен контракт, меко казано е направил закононарушение към всички клубове, към футбола в България. Още веднъж споделям - това, че се продават телевизионните права и част от рекламните в един контракт, това по никакъв метод не задължава футболния съюз да продаде и името на Първа лига ", безапелационен бе Сираков.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР