Георги Султанов - предложен за , е оперен певец, тенор.

...
Георги Султанов - предложен за , е оперен певец, тенор.
Коментари Харесай

Кой е Георги Султанов - предложението на ИТН за културен министър

Георги Султанов - препоръчан за, е оперен артист, тенор. Той е внук на фамозния актьор Петър Слабаков, който е татко на неговата майка Боряна. Тя е била виолончелист в камерен отбор “Дианополис ” в Ямбол, където татко му - маестро Николай Султанов, е диригент. Сестра му Красимира се посвещава на цигулката. Дядо му Георги Султанов пък е създател на музикалния спектакъл в Ямбол, написа.

Георги стартира да свири на обой, само че тежка контузия му пречи да продължи с този инструмент. Пеенето е вид да довърши музикалното си обучение, за което фамилията упорства. Част от рода е Андрей Слабаков, наследник на актрисата Кина Дашева от третия брак на дядото на оперния артист. Баба му Стефания, първата брачна половинка на артиста, е била книжовник. Тя е отгледала майка му и вуйчо му Красимир Слабаков, който е художник - един от дребното останали експерти по монументална дърворезба, направил кариера и в Съединени американски щати. Кандидатства в Юридическия факултет на Пловдивския университет, само че любовта му към музиката се връща, когато среща бъдещата си брачна половинка Шмилена, която учи оперно пеене.
 Пламен Николов публично показа втория проектокабинет на ИТН Пламен Николов публично показа втория проектокабинет на " ИТН "
Номинираният за министър председател от " ИТН " Пламен Николов показа лист на претендентите за министрите пред публицисти в Народното събрание....

Обича всичките си функции, само че най-вече се гордее с тази на Вертер от едноименната опера на Масне. Годишно показва по 4-5 оперни представления и концертни стратегии. Продължението на рода Слабакови е 20-годишният Николай - неговият наследник, който е признат за студент “Индустриален дизайн ” в Националната художествена академия. Баща му е горделив с него, че продължава линията на художниците в рода. Слабакови и Султанови обмислят по какъв начин да стегнат къщата на артиста в Бериево, с цел да почетат паметта му. Георги Султанов от две години е в Комисията за просвета на Има Такъв Народ, откъдето се допуска, че идва и кандидатурата му.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР