Георги Стоименов, мениджър на Григор Димитров, коментира изказване на бащата

...
Георги Стоименов, мениджър на Григор Димитров, коментира изказване на бащата
Коментари Харесай

Георги Стоименов: Никой не е предлагал или изисквал от Григор да си направи тест

Георги Стоименов, управител на Григор Димитров, разяснява изявление на бащата на Новак Джокович - Сърджан, че най-хубавият български тенисист е донесъл болестта от ковид на демонстративната верига от шампионати " Адрия Къп ".

Редица сръбски медии спекулираха, че Димитров е отказал два пъти да се подложи на проби за Ковид-19, а през уикенда по време на конкуренцията в Задар той даде позитивна проба, след което стана ясно, че са инфектирани още Новак Джокович, брачната половинка му Йелена и кондицоинният му треньор Марко Паники, треньорът на Димитров - Кристиан Гро, както и тенисистите Виктор Троицки и Борна Чорич.

Сърджан Джокович съобщи, че с държанието си Григор Димитров е нанесъл огромна щета на Хърватия, на Сърбия и на семейство Джокович, което провежда шампионата.

" Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, желая да ви уведомя за следното: Григор кацна непосредствено в Белград след тримесечна цялостна изолираност. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия), му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за ковид.

Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безвредното осъществяване на събитието (турнира) и да основат правила, които да се следват.

Григор прецизно е спазвал всички правила, наложени от уредниците на шампионата и съществуващите закони и наредби при прекосяването на границата сред България, Сърбия и Хърватия ", разяснява Стоименов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР