Георги Стоев: Основният проблем е липсата на квалифицирани кадри"Тенденциите в

...
Георги Стоев: Основният проблем е липсата на квалифицирани кадри"Тенденциите в
Коментари Харесай

Георги Стоев: Основният проблем е липсата на квалифицирани кадри

Георги Стоев: Основният проблем е неналичието на квалифицирани фрагменти
"Тенденциите в международната стопанска система сега са няколко и нашето предпочитание е да ги обсъдим на днешната конференция и да придвижим българската стопанска система в тяхна посока". Това съобщи за БГНЕС анализаторът Георги Стоев.

В момента доста се приказва за неналичието на работна ръка, само че в близко бъдеще този проблем ще бъде размит, счита той, на дневен ред ще излезе нуждата от квалифицирани експерти.

„ Управлението на данните и вземането на решения на база на техния разбор е това, което сега е трендът на всички сфери от промишлеността – освен на осведомителните технологии. Няма значение дали става дума за машиностроене, логистика или друга някоя сфера, това е новата наклонност и тя се ускорява. Другото е кръговата стопанска система – оползотворяването на всички боклуци и запаси. Ако до неотдавна това касаеше единствено химическата индустрия, в този момент става настоящо и за останалите “, акцентира специалистът.

Конференцията " Industry 4.0" се организира за трети път в Пловдив и събира на едно място представители на консултантски компании, на предприятия от софтуерната сфера, индустриалци, тук е показано и държавното управление. Конференцията се провежда и от община Пловдив, а градът се оформя като бизнес център на страната и е точното място за сходни диспути. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР