Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, който се счита за

...
Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, който се счита за
Коментари Харесай

Жоро Шопа си подари антична яхта

Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, който се смята за дясна ръка на Брендо, е следващият представител на ъндърграунда, сдобил се със лична яхта. 

Както прилича на човек от неговия сан, Шопа не се е задоволил с някоя дребна платноходка. От няколко месеци насам той е горделив притежател на 24-метровата хубавица „ EVA “, която въпреки всичко не е първа младост.



Яхтата модел „ Akhir 24s ” е италианско произвеждане. Тя е създадена през далечната 1988 година, само че и през днешния ден е в съвършено положение, означават осведомени. Целият корпус е дървен, а под двете палуби са ситуирани четири каюти със лични тоалетни, в които може да се поберат до 12 пасажери. 

Обзавеждането е финален вик на модата. Плавателният съд разполага с две ултрамодерни климатични системи, сателитна телевизия и системи за домашно кино във всяка каюта. В средата на яхтата е необятен салон, където даже и в неприятно време приятелите на Жоро Шопа и техните компаньонки може да си купонясвят. Навигационното съоръжение също е на международно равнище. Яхтата е с два радара, дублирани са и радиостанциите, а от сателитния телефон може да се водят диалози с целия свят, даже в намерено море, където мобилните телефони нямат обсег.

Докато не разхожда Жоро Шопа или приятелите му, бижуто стои закотвено в обичаната на родните звезди и подземни босове „ Марина Диневи ” в Свети Влас. Специално нает екипаж е в непрекъснато подготвеност да потегли незабавно щом босът заповяда. От документите за регистрация излиза наяве, че яхтата на Жоро Шопа няма ограничаване в региона на корабоплаване. При положително предпочитание и подготвен екипаж, тя може да направи даже и околосветско странствуване.

Едва ли ще се стигне до там, само че е реалност, че яхтата е засичана неколкократно да напуща 12-милната зона на българските териториални води. След нейното секване, граничари и ченгета нямат право да стъпват на борда. Морското право не разрешава на управляващите на нито една страна да се интересуват какво става на плавателни съдове в интернационалните води. На процедура това значи, че Жоро Шопа несмущаемо може да си направи среща в намерено море с различен кораб, чиито пасажери не държат да се срещат с българските управляващи.

В сходно състояние е и шефът на Жоро Шопа – Евелин Банев-Брендо. Хора от ъндърграунда напомнят, че Семерджиев кариерата си стартира като телохранител на кокаиновия крал. След като на два пъти му избавя живота, става най-довереният му адютант, а Брендо му поверява българските си интервенции. От 2 години наказаният в Италия, Румъния и България наркобос се укрива в Украйна, чиито управляващи отхвърлиха да го екстрадират с претекст, че има тамошно поданство. Украинският паспорт, несъмнено няма да избави Банев при пресичането на границата. 

Това е и една от аргументите, заради които най-удобният метод да се вижда с хората си, са срещите на яхти в намерено море, изясняват осведомени. Още повече, че Брендо е експерт по морската тема. От претекстовете на съда в Италия стана ясно, че той дълги години транспортира от Южна Америка към Европа стотици тонове кокаин прикрит в трюмовете на яхти, ръководени от особено наети мулета.

Жоро Шопа купува още предишното лято компания „ Лукс-Свети Влас ”, на чието име се води яхтата, само че договорката и досега не е привлякла вниманието на КПКОНПИ, която другояче води дело за конфискацията на имущество му. Искът на стойност 1,5 млн. лв. е импортиран преди 2 години, а мотив става повдигнатото обвиняване на Семерджиев за присъединяване в незаконна група за данъчни закононарушения, ръководена от Ветко Арабаджиев.
Източник: Уикенд, crimesbg.com
 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР