Георги Семерджиев е минал два пъти на червен сигнал на

...
Георги Семерджиев е минал два пъти на червен сигнал на
Коментари Харесай

Свидетел твърди, че две жени пътували в джипа на Семерджиев по време на катастрофата

Георги Семерджиев е минал два пъти на червен сигнал на светофара - първо на кръстовището на бул. " Черни връх " с бул. " България ", а по-късно и с пресечката на бул. " Арсеналски " в София, където аргументи. Задните стопове не са светнали, тъй като не е натиснал спирачка, а в джипа му са пътували две дами, които са избягали след случая. Това описа един от разпитаните през днешния ден очевидци, който е пътувал с мотора си покрай Семерджиев преди злополуката.

Според Марио Гюзелев в джипа на подсъдимия са пътували и две дами, които бързали да си тръгнат от мястото на случая. Той е надникнал в предната част на джипа и видял маратонка и дамска чанта, която била долу до предната пасажерска седалка.

 Георги Семерджиев не помнел нито злополуката на Георги Семерджиев не помнел нито злополуката на " Черни връх ", нито по какъв начин се е прибрал

" Спрях след злополуката. Автомобилът беше раздвоен на две. Имаше две дами, едната пъшкаше и хленчеше, а другата я придържаше. Минаха около мен и чух едната да споделя: " Бързо, бързо, че убихме хора ", описа Гюзелев. Той не съумя да опише по какъв начин са изглеждали двете дами, нито да каже в каква посока са се отдалечили. Полицията пристигнала след 3-5 минути, само че очевидецът не знае дали някой въобще е търсил дамите, с които се е разминал.

Гюзелев описа, че се движил покрай джипа на Семерджиев малко преди злополуката. Усетил, че ще му отнеме преимуществото на бул. " Фритьоф Нансен " и се изтеглил в прилежащата лява лента.

" Мина два пъти на червен светофар. Движеше се с доста висока скорост, само че не мога да кажа с какъв брой. Категорично нямаше спирачки. Карах зад него и стоповете не светнаха. Спрях, с цел да оказа помощ. Ходил съм на курс за оказване на първа помощ и първата ми мисъл беше да оказа помощ на някого, в случай че има потребност от първа помощ ", описа още Гюзелев. Той не е видял кой е карал джипа преди злополуката.

 Симона Радева призна, че занесла стълба на Семерджиев след злополуката на Симона Радева призна, че занесла стълба на Семерджиев след злополуката на " Черни връх "

Пред съда дадоха показания и други очевидци, които са били на мястото на случая. Те също описаха, че Семерджиев е карал с висока скорост и потвърдиха, че е минал на червен сигнал на светофара. По делото са назначени и експертизи, които ще бъдат изслушани в идващото съвещание.

Всичко най-важно за злополуката четете
Как е станала злополуката вижте в картата
Извадки от полицейското досие на Георги Семерджиев като водач - четете
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР