Георги Сеганов е с потвърдена положителна проба за коронавирус. Разпределителят

...
Георги Сеганов е с потвърдена положителна проба за коронавирус. Разпределителят
Коментари Харесай

Сеганов: Чувствам се здрав, нямам друг симптом освен загуба на обоняние

Георги Сеганов е с доказана позитивна проба за ковид. Разпределителят на националния ни тим не тренира от няколко дни със съотборниците си, откакто в средата на предходната седмица е направил тест, който се е оказал с съществуване на COVID-19 в организма му. 27-годишният волейболист от Разлог към този момент е изолиран в апартамент в София, като той самият няма визия от кое място може да се е заразил.

Според информация на Sportal.bg Сеганов най-вероятно е бил възпален по време на финала за Купата на България по футбол.

Двубоят сред ЦСКА и Локомотив Пд се организира на Националния стадион „ Васил Левски “ на 1 юли. Разпределителят е бил в бранша за последователи на армейците и съвсем несъмнено точно тогава е станало и заразяването му. Здравните управляващи сигнализираха, че това може да се случи, само че все пак бяха позволени близо 12 хиляди фенове на конфликта, извоюван от железничарите след дузпи.

Сега новото попълнение на италианския Чистерна ще би трябвало да остане в изолираност в границите на две седмици, след което да направи нов тест. Самият той призна пред „ Тема Спорт “, че към момента не знае дали при негативна проба ще се причисли към трикольорите, или ще бъде пуснат на независима подготовка.

„ Добре съм, имам единствено един признак – загуба на подушване. Казаха ми, че е необичаен признак, само че го има. Не се тормозя, усещам се здрав, не съм бил изнемощял, не съм имал температура или болки в гърлото. Сега би трябвало да остана 14 дни в карантина и на 12-ия ден да дойдат от РЗИ да ми създадат тест. Ако излезе негативен, на 14-ия ден към този момент ще съм свободен. Може да се върна при момчетата, само че това е нещо, което би трябвало да обсъдим със Силвано и мениджъра Стефан, откакто излязат резултатите. Най-вече се притеснявах за останалите момчета от тима, да не съм заразил някого. Но за благополучие няма нито един различен с позитивна проба. Не знам по какъв начин съм се заразил, съгласно мен може на всички места да се хване. Сега ще се опитам да подкрепям форма, ще упражнявам леко у нас, доколкото мога. Надявам се да нямам други признаци и бързо да се възстановя. Докторите споделиха, че не могат да дадат точна прогноза по кое време ще си върна обонянието “, разяснява обстановката Сеганов.

Хари Латифян, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР