Георги Пройнов е изгоненият от Кремъл дипломат от посолството ни

...
Георги Пройнов е изгоненият от Кремъл дипломат от посолството ни
Коментари Харесай

Георги Пройнов е българският дипломат, изгонен от Москва


Георги Пройнов е изгоненият от Кремъл посланик от посолството ни в Москва. Той е консултант в работа "Търговско-икономически връзки ", оповестява Нова телевизия.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява експулсирането на българския посланик. „ В дипломацията има взаимност. Това се очакваше. Тази нощ той е напуснал територията на Русия, имаме контакт с него. Семейството му в границите на идващите десетина дни също ще се прибере”, разясни той.

„ Смятам, че с Русия би трябвало да държим положителни връзки, да не даваме мотиви за спорове. Но връзките ни би трябвало да бъдат на кардинална основа като равнопоставени, взаимноуважаващи се страни. А не да бъдем третирани като дребните неблагодарни деца на балканите”, счита министърът.

Припомняме, че през вчерашния ден Москва разгласи български посланик за личност нон грата. Българският дипломат в Руската федерация Атанас Кръстин получи нота, посредством която, базирайки се на правилото на реципрочността, Министерството на външните работи на Руската федерация афишира за личност нон грата български посланик от посолството ни в Москва с сан, равносилен на ранга на съветския посланик в София, който беше разгласен за личност нон грата в края на октомври 2019 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР